Coelho, Edit és a cicák

A cikk olvasási ideje kb. 6 perc

Először is szögezzük le, hogy amikor a lakosság mentális állapotán kezdek elmélkedni, akkor magamat is lakosnak tekintve, úgy fasza és korrekt, ha a sajátomon is elmélázom. Káromkodom, életem nagy részét olyanok közt éltem le, akik a 201. elsajátított magyar szót már dadogva és a szótagok felcserélésével tudják megjegyezni, a 202. helyett meg egyszerűen azt mondják, hogy a geci. Többet voltam kocsmában, mint színházban, megjelenésem miatt fényképes önéletrajzot nem is csinálnék, bár ahová jelentkezhetnék melóra, oda nem is kérnek ilyen úri dolgokat.  Geciket.

Ezért értelemszerűen én a lakosságot nem felülről szemlélem, de a hegy tetejéről nézve amúgy is kevésbé látszik a gaz a völgyben. Tehát én  a továbbiakban nem lenézek, hanem körbe.

“Vannak olyan pillanatok az életben, hogy annyira nagyon hiányzik neked valaki, hogy szeretnéd kiszakítani az álmaidból a valóságba, hogy megölelhesd.” Teljesen tetszőleges idézet 3 másodperc google keresés után a műkörömépítők, hostess lányok, marketinges csajok kedvenc írójától. Mit állítunk? Semmit. Vagyis én csak annyit, hogy se a semmit, se Coelhot, se az olvasóit nem utálom, csak a jelenséget, amit ez megtestesít. Amikor valaki az édi cicás-kutyusos csomagolópapírba becsomagolt rostosfostos köcsög és a népszabiba betekert Ming-korabeli váza közül előbbit választja, acélból, mert az első szépnek és édinek látszik, olyannak, amilyennek ő maga is szeretne látszani.

Utána átnéz VV Anikó fbuk adatlapjára, és a “Szép napot kívánok mindenkinek” postot belájkolja és odaírja, hogy Szép napot neked is, Anikó! Mert Anikóban emberi értékeket fedezett fel. Mert Anikó kiscicákat postol ki, és odaírja, hogy szeressétek egymást.  Utána elolvassa a híreket, hogy például a Stohl Buci. Odaírja, hogy szerinte Stohl Bucinak 340 évet kéne kapnia, és az ilyen ember dögöljön meg, ezzel letudva a kötelességét, hogy kiálljon a szép és jó mellett, és elítélje a rosszat.

Mindezt azért meséltem el, mert  reggel mehettem ügyintézni, ami  ugyan egyből egy feszült alapállapot, mert hol lehet majd megállni, mennyien lesznek előttem, működik-e a kávégép, a jeti lesz-e az ügyintéző, vagy embertől származó, de most a szokottnál nyugodtabban tértem be az építménybe. Aminek a lépcső korlátja le van takarva, merugyan a rokilift nem működik, de be ne ázzon, így viszont az idősebbek korlát helyett a szentlélekbe kapaszkodhatnak, de ez mellékes, oldják meg, vagy menjenek rendelőbe, úgysincs vizitdíj, én meg lovagoljak az apám faszán, hogy egyáltalán ezt végiggondoltam.  A kávégép működik, és olyannyira nincsenek sokan, hogy csak én vagyok, meg Lajosbácsi a biztonsági szekuriti, akit egy füles magazin mellől vettek fel a jászapáti idősekotthonából. Egyébként nem károgok, tök rendben van a dolog, munkahelyteremtés, bár én akkor már előbb vennék fel egy idős nénit, aki hangosan tud sikítani, ha valaki megpróbálná ellopni a sarokból a kiszáradt pálmát. Jukkát, sosetudtam.

Az ügyintéző ablak egy teljesen szabályos, magyar ügyintézőhölgyet keretezett. Postán a lottószelvények mellett kapható szemüvegkeret, korát meghaladó, nagymamás külső, a mögötte lévő üvegtábla tükröződőse alapján haladó közösségi szellem.  A rendszergazda vagy elaludt, vagy kijátszotta a nevezzük Editnek, mindenesetre jól láthatóan facebookozott, egy hatalmas megosztott macskát nézett, illetve hergelt a fölé helyezett egérrel. Köszöntem, mert illik, meg már kezdem megszokni is, amit Edit tudomásul vett és mondta, hogy mondjam.

Az elintézendő ügyet kellő rövidséggel, de szükséges alapossággal elregéltem, majd a szükséges okiratokat prezentáltam, többek között a családtagom által a motorháztetőn saját kezűleg megírt, aláírt, illetve kérésére általam elfogadott meghatalmazást. Na erre már felkapta a fejét Edit, félresöpörte a Best magazint, kezébe vette a papírt, hogy miez. Mi ez a szar geci fos, nulla papír, te geci, amit te nekem idehordtál a putridból baszdmeg? Mondtam, hogy ez egy meghatalmazás, csókolom. Hát, hogy ez nem, vágott vissza, merezen bazdmeg, anyádat baszd teherbe, adegy nincs két tanú, adkettő macskát néztem, míg ide nem jöttél, te pondró. Ekkor röviden eldiskuráltunk a teljes bizonyító erejű magánokiratokról, amit én már egy párat láttam életemben, eredeti és hamisított változatában is, de nem nagyon tetszett neki, hogy én nem értek vele egyet, mondta is, hogy neki, nekibazmeg, ne tartson a jogról előadást egy kopasz ember. Ekkor a kopasz ember felszólította, hogy kérje már ki egy másik hajas ember véleményét ott bent a hivatalban, amit Editnek nem akaródzott megtennie, de mivel látta, hogy engem a perlekedés csak megerősít, inkább azt mondta, hogy jó utánanéz, és beletemetkezett a monitorába. A mögötte látható tükröződés alapján a macska fölé kipostolhatta, hogy Életeim! Itt áll egy tarfejű futballhulligán, és nem hagy nyugodni engemet cicanézés közben a kérdéseivel. Szerinte nem kell két tanú egy meghatalmazásra, ha járt volna iskolába, és nem bűnözne, most tudná, hogy de kell. Ne is válaszoljatok, csókollak drágáim, és ne felejtsétek: „Ilyen a világ: mindenki úgy beszél, mintha mindent tudna, és ha van merszed kérdezősködni, kiderül, hogy nem is tudnak semmit.” Mészárosné Lakatos Edit. Engemet természetesen abban a hitben igyekezett tartani, hogy ő épp most nézett a hivatal oldalán utána a dolgoknak, de sehol nem talált olyat, amit én állítottam, tehát legyek szíveskedni eltakarodni a gecibe, vagy kivezettet Lajosbával.

A történet egyébként a szempontomból megnyugtató végeredménnyel zárult, jött a főnök, telefonáltak a NASA-nak, ami FedEx-el rövid három órácskán belül kiküldte a Handó Tündét meg az öreg Bárándyt, és megállapítást nyert, hogy a kopasz embernek volt igaza.

Természetesen nem gondolom, hogy mindenki, aki macskát néz a fbukon, vagy ügyintéző, vagy  hülye, az Coelhot olvas és fordítva. De az már tényleg gyanús, hogy mindenki a cuki és édi dolgokat szereti, szíve tele van jóval, Charles Mansonnak kevesebb lájkja van a fbukon, mint a cuki VV Anikónak, azt mégis több a köcsög, mint a Ming váza.

GD Star Rating
loading...
Coelho, Edit és a cicák, 4.8 out of 5 based on 114 ratings

Vélemény?

About izomtibi

Check Also

Eladatlan élelmiszerek

Magyarországon becslések szerint 1,85 millió tonna élelmiszer megy pocsékba. Ebben benne vannak a szupermarketek, éttermek, …

12 hozzászólás

 1. ezen lehet borulni :D:D

 2. Zoltán Varga

  "Boldogok a szelki legények", ahogy nagymamám mondta kiskorában 🙂

 3. Csenge Zalka

  Erre mondja Moore bacsi azt, hogy "Blessed are the dumbfucks."

 4. Zoltán Varga

  XD
  Sírva 😀

 5. Viktor Farkas

  Nyersesség van, de jóság is. A kiváló jelenségről: az okosnők mindig is ilyenek voltak. Csak mostan a fászbúk kihozza a velejüket a napiszinten. Lassacskán jögtörvénybe foglaltatik, hogy macskanézés közbeeeeeen? zavarni a nőstényt, ó dehogy, nem is normális az olyan, ki megcselekszi. Külön kiemelném a >kényszerű< szabadkozást a végén. Nem kell, pusztuljon mind. Mer hát akinek van annyi önérzettől el nem fátyolozott éntudata, valóságérzékelése, hogy nem rakodja magára, ami nem rája illik, azt úgy sem kell külön figyelmeztetni az ilyenre. Amely világra extrudált nagyeszűnek meg nincs, annak meg úgyis hiába mondád. Fektetett nyolcasba oltott együttérzésemmel zárom közösségi tudatra gyakorolt megnyilvánulásom.

 6. Barta Ferenc

  Egyben van. Gratulálok, kérek még!

 7. ez a mindenki édi akar lenni, vetít valamit mindenki, nagy ott van.Egyébiránt fejleszthető lenne az önkritika, csak ahhoz kellene némi önkritika.

 8. Onestyák Zsuzska

  Hatalmas Rács Bazsim ezen vinnyogtam :)))

 9. Latom kicsit jobban hatradoltel…a kovetkezohoz ha kell kapsz egy nyugagyat is….:) k3dv3s ol76s0 1ntell19ens k8z8ns39 l3h3t sz676zn1 1s a c2illag0kk6l!

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..