A gyerek kimenne Messire

A cikk olvasási ideje kb. 5 perc

Múltkor láttam valami interjút egy vérmes hazai focicsapat drukkerével, aki 30 éve minden hétvégén kijár a hazai meccsekre, azt most már viszi a gyerekét is, akinek megtiltotta a spanyol foci nézését, mer mégsem akarná morfiumozni a gyereket a ZTE elleni meccs alatt, hogy Tököli Attila 2 fps mozgását valahogy kibírja. meg eleve, magyar ember ne nézzen idegen labdarúgókat, támogassa a hazai élsportot, a magyar sportolókat.  mondja az apuka a mellette szotyizó karcsibának magyarázólag, hogy miért van a gyerek minden meccsen ott, akarata ellenére. majd a pálya felé fordul, és kissé elégedetlenül megjegyzi, hogy az a szőröstalpú hidegburkoló román tetves geci, anyjából geciként kifolyt és a napon kikelt védő már megint eladta a labdát. sajnos, de nem baj, legközelebb sikerülni fog, különben a lámpavasra felhúzza a büdös szájút, és az is lehet, hogy meg is bassza.

fennáll azonban a veszélye, hogy a gyerek az interneten titokban tovább nézi a messi videókat, azt ki akar majd menni külföldre, ahelyett, hogy itthon hinne tovább a magyar foci feltámadásában. pedig a bóna ervin szerint aki azt hiszi, hogy odakint kolbászból van a kerítés, azzal valószínűleg héliumot szívattak gyerekkorában, meg rákötöttek egy csemegekosarat, és úgy nézték, hogy milyen szép hőlégballon. mert ha itt maradt volna páros lábbal a betonon, akkor tudná, hogy de pedig a faszt.

az ervinről egyébként a tenke lacinak nincs túl jó véleménye, konkrétan utálja mint a szart, merthogy állandóan beöltözik maskarába és úgy mutogatja magát felvonulásokon. ervin szerint a tenke laci viszont egy büdös zsidó. laci nem csodálkozik ezen a stíluson, a náciktól már megszokta. ervin viszont nem náci, hanem hazafias érzelmű, mondja, ennek bizonyítékául fejből idézi wass albert nevét. laci kétségbe vonja ervin hazaszeretét, mert ha így volna, nem akarná állandóan lámpavasra akasztani az összes hazai kisebbséget, a balliberálisokat, a melegeket, a kommunistákat, stb, akik szintén a magyar lakosság nem kis részét képezik. éppen ezért szerinte ervinnek nincs helye demokráciában, és esetleg az élők sorában se nagyon. ervin mérgében úgy összeszorítja a kezében lévő szkíta feliratú táblát, amin állítólag jézus üzen a magyaroknak, hogy majdnem eltörik. de a sajószépi asztalos erős bükkből faragta, kibírja az erős magyar kéz szorítását. ez a baj veletek, mondja lacinak, hogy átmosta az agyatok a média. nekem igen is fontos, hogy ápoljuk és megőrizzük a hagyományainkat, hogy megmaradjunk a kárpát-medencében, ami több tízezer éve a hazánk, az idegen imf és eu vezérelte nyomás alatt. primitív ostoba náci, képed el a laci, ennyi baromság hallatán.

bármilyen vitában a kiindulási alap ugyanis az ugye, hogy a másik primitív, és a puszta létezésével direkt nekünk akar ártani. mi ugyanis különbek vagyunk, mert nem vagyunk nácik/zsidók/cigányok/romák/buzik/újpest drukkerek/vidéki parasztok/40 kilós denevérek, ellenben demokraták/hazafias érzelműek/fradi drukkerek/pestiek/fajtiszták/120 kilós csupa izom emberek vagyunk és vagy fordítva. ez alól én sem voltam kivétel, már a puszta létezésével idegesített mindenki.

hova viszed azt a poharat, te köcsög? mondtam a dohányzó teraszra igyekvő gyereknek, aki annak ellenére, hogy tilos, kezében a sörrel ment ki. csak ki…nézett rám bambán, majd mint aki úgy gondolja, hogy válasza nem volt eléggé meggyőző, hozzátette, hogy dohányozni. ezen én felbasztam az agyam, mert nem azt válaszolta, hogy bocsánat, egy kis köcsög vagyok, nem viszem ki a poharat, hanem lerakom ide az asztalra, ahogy azt kell. tedd le a poharat ide bazdmegnemhallod, nem viheted ki ‘rvaszád. ugattam le és mutattam hova való a pohár az ő üszkös kezéből, de azért se tette oda, hanem megkérdezte, hogy de miért? na ezen eldurrant az agyam, mert nem az, én sem tudtam, de ki ő, hogy számon kérjen és kérdezősködjön, mondtam is neki, hogy mert csak, te kis fasszopó, azért.

másnap meg csodálkoztam, ha megbaszott a közterületes, mert nem hagytam dupla babakocsinak helyet a járdán parkolás közben, mert lemérte és hiányzott két centi.

aztán annyira elegem lett, hogy kimentem máltára, pincérnek. 3 hónap után kérdeztem a főnököt, hogy akkor bejelentett-e, mert mégse az legyen, hogy jön az ellenőrzés, aztán megbasznak mindkettőnket. nézett rám a csóka nagy kerek szemekkel, hogy milyen ellenőrzésre gondolok. hát, hogy a hivatal…motyogtam a szókincsemmel, de nézett csak tovább értetlenül, hogy ez egy étterem, ahová enni járnak az emberek, nem érti mit kéne ellenőrízni ezen. az elmúlt 35 évben, mióta ő az étterem vezetője, nem is jöttek, különben se izzadjak, csak végezzem szépen a dolgom. ezalatt és a maradék időben, amit még kint töltöttem, egészen megszoktam, hogy nekem a vendég nem ellenségem, aki nem ad elég borravalót, és én se vagyok neki, akinek a ráknak kell köszönni, meg jattot adni, megakiskutyafaszom.

aztán mégis hazajöttem, mert öreg voltam már ahhoz, hogy kint ragadjak, de hogy nem a bóna ervin meg a tenke pista miatt volt honvágyam az fix.

de mondjuk nem is a tököli miatt.

GD Star Rating
loading...
A gyerek kimenne Messire, 4.7 out of 5 based on 28 ratings

Vélemény?

About izomtibi

Check Also

Kezdődik a számolgatás a magyar válogatottnál

Jelen állás szerint még mindig van esélye kijutni a magyar labdarúgó-válogatottnak a 2020-as Európa Bajnokságra, …

3 hozzászólás

  1. Tibor!
    Jó, hogy ez jött, már azt hittem, megint Máltán vagy, onnan sem írtál ritkábban …

  2. hááát.
    szépen indult, de…
    egyébként meg muszáj ennyire erőltetni azt a társadalomkritikát? jószándékúan számolva 8 bekezdés, abból a 3 legkövérebb erről szól, ami nem lenne gáz, csak… nemistudom, irodalmilag mennyire helytálló ellenvetés a "vótmá"? úgy értem, náczyk vs langyik? komolyan? hanyadszor? bár tény, sokat segít az árnyaltabb karakterábrázolás, ami külön szép ilyen kis helyen, de ez tőled már nem meglepő 🙂
    na jó, megy a 5*, de cserébe szopass le vmi luvnyával! 😀

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..