Forma-1: Unalmas vonatozás Monacoban

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

Nagyon szép hagyomány a monacoi nagydíj, meg nagyon látványos, de biztos, hogy szükségünk van nekünk erre? Oké a múltban voltak izgalmas csaták a hercegség utcáin, de ez a hétvégi produkció egyszerűen álmosító volt. Abszolút nem volt izgalmas a futam. Többet izgulhattunk azon, hogy lesz-e eső avagy sem. Egyszerűen olyan érzése van az embernek mintha körülbelül két és fél hete látott volna utoljára Forma-1es nagydíjat. Ez laza körözgetésnek elment, de másnak nem. Nehéz dolga van ilyenkor mindenkinek aki elemezni akar vagy esetleg szakérteni, mert ahhoz esemény kell ahhoz anyag kel, itt pedig nem kaptunk semmit. Ettől függetlenül az idei szezon nagyon jó és ismét újabb futamgyőztest avattunk. Webber nyert és így most ő érezheti magát VB esélyesnek…

A szabadedzéseken még azt várta az ember, hogy a Lotus gépe lehet a nyerő ezen a pályán. Ehhez képest Räikkönen már az első edzésen hátrányba került a futómű cseréje miatt. Grosjean nagyon erős volt egyébként az edzéseken és az időmérőn sem autózott rosszul, de végülis a Lotus nem nyert itt sem. Még pedig azért nem, mert egyszerűen itt sem tudták teljes mértékben kihasználni azt ami az autóban van. Egyelőre úgy néz ki, hogy tökéletes körülmények kellenek ahhoz, hogy ők jól menjenek. Azért sem tudtak itt nyerni, mert a Red Bull az időmérőn megint előhúzott valami váratlant, ezúttal Webber személyében. Igaz, hogy Schumacher köre nagyobb volt és jobb, de a németet hátrasorolták a hatodik pozícióba. Jó a Mercedes, de nagyjából ők is ugyan ott tartanak mint a Lotus. Tökéletesen kell mindennek passzolnia ahhoz, hogy esélyük legyen. A McLaren mintha szerepet cserélt volna a Ferrarival. Az olaszok autója gyors és jó lett, míg a McLaren szenved. Látványosan szenved és ennek hangot is adnak, hogy ez nem lesz így jó. Egy ilyen sok csapatos és ilyen kiélezett bajnokságban nem engedhető meg ilyen hiba. Button ha így folytatja lassan kiírja magát az esélyesek közül. Nem engedheti meg magának még egyszer, hogy ne kerüljön be a Q3-ba. Hamilton egyelőre még tartja magát, de neki sem olyan erős már a formája mint év elején volt. Most behozta az autót az ötödik helyre, de egyszerűen hiányzik valami a csapatból. A Red Bull pedig amint már leírtam ismét előhúzott valami váratlant amivel sikerült megnyerni a versenyt. Mondjuk azt azért érdemes megemlíteni, hogy szerencséjük is volt. Vettel nem végzett volna ennyire elöl ha megbüntetik pálya átvágás miatt és Webber sem nyert volna ha nem Monacoban vagyunk. Bevonatozott a mezőny az ausztrál mögött, de ha ez a futam Malajziában van akkor úgy hagyja ott Rosberg és Alonso is a kétszeres monacoi győztest mint felszarvazott férfi a csaját.

Kanadában és az elkövetkezendő futamokra sok mindenre választ kaphatunk. Räikkönenben és Hamiltonban is simán benne van egy futamgyőzelem. Aki 25-30 pontos távolságban lesz a 10. 11. futam után annak lehet esélye a véghajrában. A világbajnok pedig az lesz aki egyel több futamot tud nyerni és konstans pontszerző helyeket tud szerezni. Erős pontszerző helyeket.

About ladik91

Check Also

Kezdődik a számolgatás a magyar válogatottnál

Jelen állás szerint még mindig van esélye kijutni a magyar labdarúgó-válogatottnak a 2020-as Európa Bajnokságra, …