EURO12: Kezdésnek nem volt ez rossz

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

A megnyitó ünnepség lehetett volna szebb is, de nem volt rossz az sem. Az első meccsen a lengyelek és a görögök csaptak össze. A hazai pályán játszó lengyelek az első félidőben megnyerhették volna a meccset, ehelyett visszavettek a tempóból és a görögök egyenlítettek. Volt itt minden. Gólok, izgalom, piros lapok, tizenegyesek és egy focihoz nem értő magyar kommentátor. A második meccsen már nem volt annyi izgalom. Az oroszok simán lelépték a cseheket. A cseh válogatott formáját és a magyarok elleni teljesítményét is nézve simán ott lenne a helyünk nekünk is. Lehet, hogy tizenhat csapatos az Európa bajnokság, de az is biztos, hogy nem a tizenhat legjobb európai csapat van ott a tornán. Vágjunk bele mi is.

Lengyelország 1-1 Görögország

Fentebb már megírtuk, hogy a lengyelek megnyerhették volna a meccset az első félidőben. Sokkal jobban kezdték a találkozót és akár kettő (három) gólos előnnyel is mehettek volna pihenőre. A második félidőben pedig megtapasztalták, hogy milyen az amikor 300 spártai az életéért küzd. Sok fordulat volt ebben a meccsben. Megmondom őszintén, hogy a kommentátoron kívül minden jó volt. Ifj. Knézy Jenő akkora hibákat követett el, hogy az valami borzasztó. Nem akarom bántani, mert nem könnyű lekommentálni egy egy sporteseményt hiba nélkül, de ezek olyan gyerekes hibák voltak, hogy még a szomszéd Bözsi néninek is szemet szúrt. A Lewandowski, Piszczek, Blaszczykowski triót görögnek nevezni, majd azzal dicsekedni, hogy külön megkérdezett mindenkit, hogy kinek a nevét, hogy kell ejteni és pont a lengyel cserekapus (Tyton) nevét csak harmadszori próbálkozás után tudta kimondani az már kicsit abszurd. Egyszerűen vannak olyan botlások amiket megengedhet magának egy kommentátor, mert Ő is emberből van és vannak olyan kellemetlen hibák amik nem férnek bele. Ez a második kategória volt. Sokan még a bírót is kritizálták. Papasztathopulosz kiállítása igen csak vitatható, de összességében jól vezette a nyitómeccset a bíró. Az egy-egy gyakorlatilag egyik csapatnak sem jó és szinte nyilvánvaló, hogy az a csapat fog továbbjutni amelyik pontot tud rabolni az oroszoktól. Nem hiszem, hogy a jelenlegi cseh válogatott megfogná akár a lengyel akár a görög csapatot. Térjünk is rá az esti meccsre.

Oroszország 4-1 Csehország

Az senkiben nem volt kétséges, hogy az orosz válogatott az esélyesebb. Egyszerűen már a kezdőcsapatokból lehetett látni, hogy ki fog dominálni a meccsen. A csehek a küzdésen kívül nem sokat mutattak. Voltak nekik jó perceik, de nagyjából ennyi a pozitívum. Az orosz foci sokkal magasabban jegyzett manapság mint a cseh. Azért az picikét vicces, hogy a harmincas éveiben járó játékosaikban bíztak az oroszok és mégis egy 22 éves csillag fogja a hátára venni a csapatot. Dzagoev ellenállhatatlanul és nagyon jól játszott. Az EB után biztos elviszi valamelyik nagy csapat, csak nehogy úgy járjon mint Arshavin, aki egyébként nem játszott rosszul ezen a találkozón. Lehet, hogy jót tett neki a Zenitbe való igazolás? A csehek szinte biztosan csomagolhatnak, mert ilyen játékkal nem fognak továbbjutni. A görög és a lengyel válogatottat is szívósabbnak érzem. Játszanak két küzdelmes meccset a nyitótalálkozó két résztvevőjével és szépen hazautaznak.

Az oroszok legközelebb majd a lengyelekkel játszanak, ahol egy esetleges győzelemmel tovább is léphetnek a csoportból és várhatják a holland, német, portugál, dán négyes valamelyikét.

GD Star Rating
loading...
EURO12: Kezdésnek nem volt ez rossz, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Vélemény?

About ladik91

Check Also

Nagy pénz, nincs foci…

Nos igen, napjainkban valószínű fővesztés jár egy ilyen cikkért. Most, amikor a stadionépítés aranykorát éljük, …

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..