Művészetek Völgye-2012

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

Már  csak egy napot kell várni és újra megrendezésre kerül az immár 22. Művészetek Völgye fesztivál. A rendezvény 2012. július 27-től augsztus 5-ig várja a művészetekre éhes közönséget.

Ha esetleg valaki nem tudná, a Művészetek Völgye egyfajta vásárral összekötött rendezvénysorozat /fesztivál/, ahol a meghirdetett napokon különböző programokkal (pl.: koncertek, színházi előadások, táncos műsorok, kiállítások, előadások…) szórakoztatják a jó-népet illetve a kiállítók, művészek lehetőséget nyújtanak műveik megismerésére,  megtekintésére, sőt ha netalán meg is tetszene valami esetleg áruba is bocsátják a kiszemelt darabot. 🙂
Maga a fesztivál ingyenesen látogatható, de a programokra jegyet, bérletet kell váltani, melyek 1700 Ft és 7000 Ft között mozognak.
A helyszín a Balaton-felvidéki Eger-völgyben, a Káli-medence Tájvédelmi Körzetében fekszik. Hat régmúltú „völgyfalu” ad helyet eme neves eseménynek: Kapolcs, Vigántpetend, Taliándörögd, Monostorapáti, Öcs, Pula. Ezek a falvak egymás szomszédságában találhatóak, így akár biciklivel, gyalog, de busszal vagy autóstoppal is el lehet jutni egyik falucskából a másikba.  Hangulatos, a nagyvárosi zűrzavartól mentes ( bár a fesztivál idején nem is olyan csendes…) vidékről van szó, ahol teljes mértékben leereszthet az ember, ráadásul kb. 30 km-re van a „magyar-tenger”, így akár egy délutáni fürdőzést is megejthetünk.

 

Érdemes szállást foglalni erre a pár napra, ha mondjuk végig követnénk az eseményt (habár már csak 1 nap van hátra a kezdetig… lehetséges, hogy kicsit körülményes már a szállásfoglalás), akár olcsó sátorhelyekre is lehet bukkanni, amit a helyi lakosok biztosítanak udvaraik feláldozásával a fanatikus „kapolcsozóknak”.

Ha esetleg kevés pénzzel indulnánk a hétnek és a napi ételadagra nem nagyon futna olcsó zsíroskenyeres és fröccsös helyeket is lehet találni vagy ha pénz nem számít és tartalmasabb ételre vágynánk rengeteg kifőzde képviselteti magát a fesztiválon helyben készült ételekkel.

Szerencsére az időjárás sem ronthatja el a fesztiválozni vágyók kedvét:

https://www.idokep.hu/elorejelzes

Bővebb információval szolgál a fesztivál nagyon jól áttekinthető honlapja,  ahol mindenre választ kaphatunk a fesztivállal kapcsolatban:  www.muveszetekvolgye.hu

Már volt szerencsém részt venni ezen a fesztiválon, így csak ajánlani tudom mindenki számára, akár egyedül, akár barátokkal vagy családosan (mivel rengeteg gyerekműsorral és játékkal készülnek minden évben) is nagyon nagy élményt nyújt.

Szóval… Emberek, irány a Balaton-felvidék!

About ViriG

Check Also

Jelentés a könyvfesztiválról

Szerzőként megjelenni a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon talán minden író álma. Hatalmas élmény találkozni az olvasókkal, …