Nagyerdei Strandfürdő – Debrecen

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

A minap – az őrült melegre való tekintettel – ellátogattam a debreceni nagyerdei fürdőbe. Szeretem ezt a helyet, mert nincs messze – illetve könnyen megközelíthető DKV-val – , valamint barátságos a környezet is, mivel a Nagyerdő közepén helyezkedik el.

Tavalyhoz képest szinte semmit sem változott, kivéve a jegyárat, aminek növekedését arra fogják, hogy elhelyeztek a strand területén néhány gyerekjátékot. Példának okáért vízipisztoly-ágyúkat, pár vártornyot, és mást nem is tapasztaltam. A hullámverés óránként elindult, aminek nagyon örültem, ugyanis a hullámmedencének van a leghidegebb hőfokú vize, így legszívesebben abban tartózkodom egész nap, csak így az óránként medencébe vonuló tömeg megzavarta a kényelmemet. De legalább volt hullámverés, amit a debreceni strandon évek óta nem tapasztaltam, bár lehet hogy ennek az az oka, hogy tavaly nem a legmelegebb napokon mentem ki.

Az étkezés viszonylag olcsón megúszható, és az árakhoz képest kifejezetten finom ebéddel, uzsonnával, nasival szolgálnak, legyen az hekk, sültkrumpli, rántott szelet, gofri, palacsinta, lángos és még sorolhatnám.

A családi medence szokás szerint annyira tele volt őrült játékosokkal, hogy kettőt nem tudtam lépni anélkül, hogy valaki meg nem dobott volna egy labdával, vagy rám nem ugrott volna ladbaelkapás közben. Ennek a medencének ez a szépsége, így kell szeretni.

Van röplabdapálya, ami szinte mindig foglalt, viszont ki lehet hívni a győztest, ha nagyon játszani szeretnénk. Egyéb lehetőség a hullám- és gyerekmedencében van labdázásra, valamint az úszómedence mögött egy lábtengó pálya található, ami viszont tényleg mindig foglalt. Ezen kívül homokos strandfocipályák vannak még, de azokra annyira odatűz a nap, hogy bármikor játszhatunk rajta, hiszen soha senki nem használja őket.

Öltözők és zuhanyzók tekintetében a debreceni strand el van engedve, minden sarkon van belőlük legalább kettő. A zárt zuhanyzókat pedig a tavalyi évben újították fel, így igényes környezetben fejezhetjük be az egész napos fürdőzést.

Egyes pletykák szerint idén utoljára láthatjuk a nagyerdei strandot ebben a formában, ugyanis ősszel megkezdik a teljes felújítását, s nem csak egy új strandfürdőt, hanem egy teljesen felújított Nagyerdei Szabadidőközpontot is kap Debrecen. Kíváncsian várjuk!

About kittipower

Check Also

Jelentés a könyvfesztiválról

Szerzőként megjelenni a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon talán minden író álma. Hatalmas élmény találkozni az olvasókkal, …