Nagypályán a foci is komolyabb

A cikk olvasási ideje kb. 7 perc

Hétvégén gondoltam szocializálódok, aztán lenéztem az egyik mostanában felkapottnak számító helyre, mert lent dolgoztak az ismerősömék, aztán gondoltam kis társalgás közben nézegetem az embereket. A parkolóban egy Wallis bemutatóterem fogadott, ami bár őrzött volt, de vélhetően nem elsősorban a bodegában ülő 70 éves bácsi miatt nem baszogatta senki a járműveket, hanem mert közel van a Duna és nagy a sodrása.

A bejáratnál egyből ott állt Janó, akivel a kötelező izomcsoport felmérés után az éjszakára terelődött a szó. Mondja nekem, hogy múlt héten volt egy buli a Palán, sok kisgyerek jövögetett, szólt a diszkózene, aztán csapkodták maguk körül a medence vizét. Sokáig a legnagyobb feszültség az volt, hogy este tíz felé a két helyszín egyikén egy 13 éves kisgyerek próbálta betenni a kedvenc Juventus slágereit, amitől a medence másik vége bealgásodott a kisgyerekektől, akik oda álltak a hangok elől. Jött a szervező gyerek, aztán mondta az ifjú David Guettának, akit a kiskorú külsejű barátnője fotózgatott lelkesen, hogy tán akkor itt az ideje, hogy hazamenjen, hogy az anyja lefektesse megszoptatni. Kisdugó azonban visszaszájalt, de miután Janó odament, a kislányka 5 perc múlva már azt fotózhatta, ahogy szállnak fel a négyeshatosra.

Az est további része békésen telt, nem nagyon történt semmi, max hogy a kisgyerekek belehánytak meg beleélveztek a medencébe, de hát a vizet le lehet engedni, ha már nagyon muszáj. Négykor azonban Tibikém, mesélte, megjelent a bejáratnál Kőbányáról 20 darab cigógyerek, azzal a céllal, hogy a kisgyerekek telefonjait ellopdossák. Törölköző meg ilyenek nem nagyon voltak náluk, arra a kérdésre meg, hogy tudják-e ki zenél ma, azt mondták, hogy valami dj. Mondtam nekik, hogy mivel elbukták a beugró kérdést, szépen menegethetnek haza. Na de hát ezek ha már egyszer elindultak, úgy voltak vele, hogy mobilok nélkül nem mennek haza, úgyhogy a lopásból rablás lett. Kint várdogáltak, aztán a hazafelé tartó kisgyerekeket a betonon körbeállták, aztán szedegették el a telóikat. Ekkor a Laci, hogy felhívja a problémára a figyelmet, kiment, aztán hátulról rárúgott az egyik derekára, amitől feldőlt, mint a tekebábú. Ekkor már én is kint voltam, éppen baszom szájba az egyiket, amelyik úgy nézett ki, mint az ördög, csontos arc, fekete haj, amikor előkap egy rugós macsétét. Mint az elefánt orra, akkora szamurájkard volt a gyereknél. Hát mondom neki, na most megcsináltad a bajt magadnak öregem. Szóltam az Ogrénak, jött előre, olyat rábaszott a gyerekre, hogy ott menten elájult. Mondtam is a többinek, hogy aki szúrkálódni akar, az az Ogréval beszélgesse meg a dolgot. De ekkora már megvolt a tűz, tudod hogy van ilyenkor, kapott mindenki, a romák is, a kisgyerekek is, tudod milyen ez. Közben a büfés már beszólt a rendőröknek, vártuk a TEK-et, akik állítólag kurva gyorsak, mert ugye fegyveres esetéknél már állítólag ők jönnek, mert a rendőröknél már nincsen fegyver, csak a CB, ha eldobják és eltalálnak valakit vele. Ennek ellenére két kerületi rendőr kisgyerek jött, akik mikor meglátták a szitut, mondták, hogy ők az erősítésig semmit nem csinálnak. Vissza is száltak a kocsiba, aztán onnan mondogatták a hangosbeszélőn, hogy feküdjön mindenki a földre. Mindenki mondjuk nem feküdt le, csak az akit szájba baszogattunk. Nagy nehezen aztán kiértek a rendőrök is, szemből az egyik olyat rábaszott az egyik cigógyerek térdére gumibottal, hogy ott helyben eltört szerintem. De azok se adták magukat könnyen, az egyiknek már meg volt bilincselve az egyik keze, de a másikkal még fejbebaszott egy sörösüveggel egy kisgyereket. A végén aztán csak elvitték az összeset, mobiltelefonjuk mondjuk nem lett, de össze lettek pakolva rendesen, aztán lesz pár évük, hogy kigondolják odabent, hogy van-e értelme a cigánybűnözésnek.

Szép történet, mondtam. Közben bent láttam, hogy rég nem látott ismerős arc feszít egy asztalnál köldökig kivarrt ingben, olyan arcok között, ahol csak ő és az a tíz prosti érzi jól magát, akik szeretik az erőszakos szexet három centis farokkal és az ingyen két gét. Nem volt nehéz felismerni, mert a sok súlyos arc között is úgy lógott ki, mint Bud Spencer a vega klubban. Nem úgy volt, hogy letették 10 év fegyházra? Kérdeztem Janót. Jah, B? Engedménnyel szabadult, ma van a 35. születésnapja. Egy edzőbe járunk, azt mondta már lenyugodott, nem keresi a balhét.

Olyannyira nem, hogy kb. fél órával később, az egyik törzsvendég gyerek, ilyen kis mokány jóképű gyerek elment slozira kenyeret sütni, aztán a tükörben igazgatta a haját, amikor ment volna B is befele. Mivel a gyerektől nem tudta kinyitni az ajtót, kérte szépen, hogy álljon arrébb, de udvarias hangnem ide vagy oda, a mokány kiscsávó visszaszólt, hogy vársz te most egy picikét. Mivel elsőre úgy gondolta, hogy nem jól hallott, ezt meg is kérdezte, de mondta neki a gyerek, hogy jól hallott, szépen vár kint, amíg ő belövi a haját. B kérdezte, hogy tudja-e ő, hogy kicsoda. Gyerek mondta, hogy nem, de telibe is bassza, hogy ki. Akkor hogy tán kimehetnének kicsit beszélgetni, javasolta B, öt perc múlva kint várja, addig elmegy pisálni.

Ekkor lépett oda hozzánk a jólfésült gyerek, hogy valami nagydarab köcsög rákötött a sloziban, azt kihívta pofozkodni. Hogy nézett ki, kérdezte a Janó, mire a gyerek egész szépen leírta a széjjelvarrt tesztoszterontól feszülő B-t. Hülye vagy te bazmeg, az egy gyilkos bazmeg, együtt ült az A-val, az is most jött ki kedvezménnyel, ezt azt csiripelnek, hogy miért… Itt elás a gecibe, a rendőrök még földet is hoznak rád, inkább szépen futkossatok haza a barátaiddal és otthon a négy fal között matyizzatok kicsit, hogy lenyugodjál. De a gyerek csak nem akart matyizni, csak legyintett, hogy itt a portára sem lehet számítani, azt kiment a négy birkózófülű spanjával bevárni B-t. Aki pár perc múlva meg is jelent, ment kifelé szépen nyugodtan. Mikor meglátott minket, odajött köszönni, mondta, hogy mindjárt jön dumálni, csak van egy kis dolga. Janó mondta neki, hogy tud róla, és hogy szépen kéri ne itt csinálja a tüzet, menjenek kicsit arrébb. Jójó, Janókám, persze, értelek.

A gyereknek az első ütéssel kibaszta négy fogát, aztán két perc múlva már újra iszogatta a pultnál a születésnapi pezsgőjét. Rendőröket most inkább mellőztem… Szabadkozott Janó. Tudod, mégsem mobiltelefonokról van szó… Mondtam, hogy persze, persze értem. Szépen elköszöntem, aztán mikor mentem haza,  én is óvatosabban tolattam ki az X6-os mellől.

http://hvg.hu/itthon/20120718_maffiafonok_dalolhatott_portikrol_radnai_
http://hvg.hu/itthon.bunugy/20120827_Blikk_elkaptak_a_fekete_sereg_vezeret

 

GD Star Rating
loading...
Nagypályán a foci is komolyabb, 4.9 out of 5 based on 20 ratings

Vélemény?

About izomtibi

Check Also

Nyári olvasmányok 1000 forint alatt

Öt szórakoztató történet magyar íróktól, amit a kütyüdre töltve bármikor magaddal vihetsz a nyaralásra, és …

4 hozzászólás

  1. Valaki lopjon már egy irodalmi nóbelt Tibinknek!

  2. vártam már nagyon …

    megérte

  3. Anica Inkognitóban

    Bud Spencer a vega klubban??:DDDDDDDDD kész…:D

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..