Az örök romantika – Fábián Janka világa

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

A nyár bekövetkeztével nem bírok magammal. Egy lázas olvasási mámorba csöppenek, melyből alig tudok feleszmélni. Az idei nyarat is pont így terveztem el. Róttam a köröket a könyvtár polcai között, de… semmi. Nem találtam semmi olyan érdekfeszítő könyvet, amely oly annyira megmozgatná a fantáziámat, hogy már-már el is hiszem, hogy Piroska a szomszédom. Majd egy nagyon kedves rokonom a kezembe nyomta “A” könyvet.

A könyv, mely kihúzott a pácból. Azelőtt sosem hallottam sem a könyvről vagy az alkotójáról, de már a borítóról megállapítottam, hogy itt lesz valami… és lett is. Annyira szépen és követhetően le volt írva a történet, hogy csak lestem.

Most már elárulom, az írónő Fábián Janka, és a könyv címe pedig Az angyalos ház. Annyira megfogott az írónő stílusa, hogy azóta csak az ő könyveit forgatom. Főleg romantikus szálakkal szőtt családregényeket ír, melyek szereplői természetesen az írónő által kitalált személyekről szólnak. A könyvek általában női főszereplőkről és szerelmi bonyodalmaikról szólnak.

Az eddig megjelent kötetei a XIX-XX. század környékén játszódnak, pl. századforduló, I-II. világháború. Az írónő felölel és megemlít minden olyan lényeges momentumot, amely Magyarország és a világ történelmében fontos eseménynek számít/számított. Ilyenek pl. a némafilmek, a mozik berobbanása a hétköznapokba, vagy a női divat átalakulása, vagy a berlini olimpia, illetve a világháborúk mozzanatai. Az írónő történész végzettségéből adódik műveinek alaphangulata. Olyan élethűen ábrázolja a hétköznapokat, hogy teljesen átszellemül az olvasó.

Könyveire jellemző még az összetartozás és a család, illetve a történet szerinti kor élethű, korhű jellemzése és a  nagyvárosi élet bemutatása akár férfi, akár női szemmel.

Eddig megjelent nagysikerű könyvei:

 • Emma trilógia – Emma szerelme, Emma fiai, Emma lánya
 • Az angyalos ház
 • A német lány
 • Virágszál
 • Lotti öröksége

Olyan embereknek ajánlanám, akik szeretnek visszatekinteni a régmúlt időkbe, akik szeretik a kosztümös filmeket (szerintem ezen emberek számára ez alapkövetelmény), és persze azoknak is, akik szeretnek belemerülni a szerelem rejtelmeibe.

GD Star Rating
loading...
Az örök romantika - Fábián Janka világa, 4.7 out of 5 based on 9 ratings

Vélemény?

About ViriG

Check Also

Kezdődik a számolgatás a magyar válogatottnál

Jelen állás szerint még mindig van esélye kijutni a magyar labdarúgó-válogatottnak a 2020-as Európa Bajnokságra, …

4 hozzászólás

 1. Én még csak most ismerkedek vele, de hát le sem tudom tenni! Szóval én is imádom! 🙂

 2. Én még csak most ismerkedek vele, de hát le sem tudom tenni! Szóval én is imádom! 🙂

 3. Sziklási Tímea

  Nekem is a kedvenc Írónőm:-)).

 4. Nagyon szeretem az írónő könyveit. Sikerült személyesen is találkoznom Vele és nem csalódtam. Egy nagyon szerény szimpatikus hölgy nagyon nagy történelmi tudással. Továbbra is minden könyvét keresni fogom mert letehetetlenek a számomra. Mintha a nagyszüleim meséit hallgatnám ha olvasom a történeteket. Egyszerűen letehetetlenek a könyvei!

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..