Agárdi Szilvi: „Akkor sem adom fel!”

A cikk olvasási ideje kb. 4 perc

A napokban több száz tévénéző szurkolhatott Agárdi Szilvinek a Tv2 műsorában. A fiatal tehetség nem először mutatta meg magát szakmai zsűri előtt.  A Voice című műsor első fordulója előtt hozott össze vele a sors. A tizenhét éves lánnyal készült beszélgetésemből kiderül, mi is hajtja őt előre?

Úgy hallottam, hogy már egészen fiatalon is foglalkoztál az énekléssel…

– Valóban elég korán kezdtem. Már óvodásként többször is énekeltem különböző rendezvényeken, de persze ott csak a szülők előtt. Először felső tagozatos koromban kerültem nagyobb közönség elé. Családom és tanáraim unszolására többször is részt vettem népdaléneklési versenyeken, melyeken szép eredménnyel végeztem. Az első igazi fellépésem több mint ezer ember előtt történt a hévízi Csillag Születhetik-en. Szakmai zsűri értékelte előadásomat, melynek egyik tagja, nagyon kedves és dicsérő szavakkal jellemezte előadásomat. „Olyan húrokat pendítettél meg, melyekre csak a legnagyobbak képesek!” – mondta. Nagyon jól estek a szavai, ráadásul a második dalomnál annyira meghatódott, hogy elsírta magát.

Ez volt az első tehetségkutató verseny melyben részt vettél.

Igen,  a 90%-os látássérültségem ellenére, szeretem próbára tenni magamat, ezért is döntöttem úgy, hogy jelentkezek a versenyre.

Én szívből éneklek és nem is biztos, hogy sokat szeretnék szerepelni a médiában – annak ellenére, hogy tudom, egy énekes pályája során elengedhetetlen a folyamatos médiamegjelenés! Viszont úgy gondolom, nem ez a lényeg! Én nem akarok celeb lenni!

Biztos? Lehet, hogy hamarosan egész Magyarország fog a tévéképernyőn keresztül hallgatni. A napokban lesz a Tv2 új, Voice című műsorának castingja. Ha jól tudom, Te most erre készülsz.

Igen, hamarosa ismét megmutatom magam a nagyoknak. Azért szeretném megpróbálni ezt a tehetségkutatót, mert ebben a műsorban a zsűri csak a hangomat hallja, így nem fogják látni az arcomat. Az említett betegségem miatt remélem, hogy ez előny lesz a számomra és tetszeni fog nekik a hangom, és hallani fogják, hogy szívből éneklek!

Hogyan készülsz a műsorra?

Évek óta tűrik családtagjaim a kornyikálásomat (nevet), de csak fél éve kezdtem el szakmai segítséggel az éneklést. Farkas Berta az énektanárom, akit imádok, nagyon sokat segít, és bíztat. Például a hévízi megmérettetéskor ő kísért zongorán, amikor kiálltam a nagyközönség elé, ami lelkileg nagyon sokat jelentett nekem. Vele készülünk hétről hétre. Klasszikus hangképzés mellett légzőgyakorlatokat tanulunk, és vele választom ki a dalaimat is!

Mi alapján döntöd el, hogy mit fogsz énekelni?

A számaimnak elsősorban a szövegeire figyelek. Szerintem a dallamnál ez sokkal fontosabb, hisz azt bármikor meg lehet változtatni. Gyakran éneklem egyik nagy kedvencem, Máté Péter Most élsz című dalát, mert fontos dologra hívja fel a figyelmünket! Az élet múlandó, bármikor történhetnek bajok, melyekre nem számítunk, s nem mindegy, hogy ebben a pillanatban hogyan élünk! Nagyon szeretek énekelni angol dalokat is, viszont nem tudok angolul. Szerencsére testvéreim és unokatestvérem nagyon nagy segítségek ebben, ők szokták nekem lefordítani a számokat. Így kerülhetett közelebb hozzám Alexandra Burke- Hallelujah című dala is.

A legtöbb veled egykorú fiatal, Justin Biebert, és Carley Rae Jepsen-t hallgat. Neked kik a kedvenceid?

Nagyon szeretem Whitney Houston-t, Mariah Carey-t, de az igazi nagy kedvencem Celine Dion. Szeretnék olyan lenni majd egyszer, mint ő. (nevet) Szeretek magyar előadókat is hallgatni, és énekelni egyaránt. Többen is biztattak, hogy ne hagyjam abba az éneklést, csak azért, mert nem tudok angolul.

Nem szabad erre gondolni, de hogyan tovább, ha esetleg mégsem sikerül bejutnod a műsorba?

Nem fogok elkeseredni, az élet megy tovább! Magam miatt éneklek, és ha nem sikerül, akkor sem adom fel az éneklést!

GD Star Rating
loading...
Agárdi Szilvi: „Akkor sem adom fel!”, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Vélemény?

About Nicsi

Check Also

Jelentés a könyvfesztiválról

Szerzőként megjelenni a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon talán minden író álma. Hatalmas élmény találkozni az olvasókkal, …

3 hozzászólás

  1. Lilla Veréb

    Hatalmas erő lakozik benne, figyelemre méltó! Az meg tiszteletre, hogy küzd és nem adja fel. Hajrá, csak így tovább! 🙂

  2. Abban biztos vagyok, hogy a betegsége miatt teljesen máshogy áll a világhoz, így a kudarcokhoz is! Példaértékű!

  3. Csonka Brigi

    Vajon a betegsége segítette abban, hogy ilyen komoly gondolkodásmóddal rendelkezzen 16 évesen és ne kudarcként fogja fel az első tehetségkutatóban való próbálkozását.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..