Csomópontos tehetségek a színpadon.

Tehetségek támogatása

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

Magyarország a tehetségek bölcsője. Gondoljunk csak a történelemből jól ismert számos feltalálónkra, festőnkre, írónkra, avagy a média által közvetített, számtalan kérészéletű celebünkre…

A mai kor emberét lehetőségek tömkelege árasztja el, melyben megmutathatjuk, “Ki mit tud”. Avagy fogalmazzunk úgy, ha látnak bennünk némi faktort, még akár csillag is születhet. Ám mi történik, amikor  egyeseket rosszul érint a negatív kritika? Egy-egy ország-világ szeme előtt balul elsült helyzettől még egy tehetséges lélek kedve is elmehet örökre attól, amit csinál, csak azért, mert akkor még nem volt elég felkészült.

De hol tudom magam felkészíteni, ha elég tehetséges vagyok? Nyilván képzésekre járok, tovább fejlesztem művészetem.

Erre jó lehetőség lehet a Csomópont Tehetséggondozás keretein belül való fellépés. Ez a szervezet lehetőséget kínál a fiataloknak, hogy művészetüket a színpadon mutassák meg. Aki egy ilyenbe bekerül, azt nem eladhatóvá teszik és kilökik a világ véleményének, hanem alternatívákat nyújtanak továbbképzésre. Fellépésről fellépésre készítik fel, és mindezt egy olyan közösségben, ahol a többiek is szintén kreatív, fellépő társak. Itt közösen, mint egy nagy család, mindenki segít mindenkit.

„Felkészítjük a fiatalokat, együtt próbálunk, fellépünk, zenélünk velük, táboroztatjuk őket, tanárokhoz közvetítjük, részeseivé válnak egy aktív közösségnek, ahol saját útjukat járhatják.
 Programunk olyan fiatalokról szól, akik tehetségesek, de mégsem felelnek meg bizonyos kritériumoknak. Kiszorulnak a színpadi világból. Ezért nehezen kerülnek reflektorfénybe, és nem a legmegfelelőbb időpontban és helyen.” – írják a honlapjukon.

Bármilyen kategóriában lehet indulni, ami színpadon megállja a helyét. Vannak táncosok, énekesek, rapperek, különböző stílusú zenekarok. (Sőt, a Csomópont újságot is a fiatalok egyike szerkeszti.) Ám ami az egészben a legjobb, itt biztosan csak nyerni lehet. Tapasztalatok tömkelegét gyűjtheti be a kezdő előadóművész, híres emberekkel találkozhat, fokozatosan kóstolhat bele a siker ízébe. (Így még könnyebben egyengetheti sorsát, még jobb lehet, nem úgy, mint akit rögtön a mélyvízbe dobtak.) A program tagja Somogyi Remig is, a 13 éves gitárvirtuóz, aki a Csomópont segítségével érte el, hogy ennyi idősen saját zenekara legyen. Már több mint 300-an csatlakoztak a programba, szóval fiatalok, szereplésre fel!  Jelentkezzetek a www.csomópontok.hu-n!

About Joye

Check Also

Nyári olvasmányok 1000 forint alatt

Öt szórakoztató történet magyar íróktól, amit a kütyüdre töltve bármikor magaddal vihetsz a nyaralásra, és …