Benne leszek a tévében

A cikk olvasási ideje kb. 4 perc

Most nyilván annak kéne következnie, hogy mikor mit kell majd nézned, hogy királynak érezhessem magam, ha legközelebb összefutunk, és azt mondod, „gyáá, láttalak, király voltál”, de – háháá – korábban kell ahhoz felkelned, hogy engem tévében láss. (Mármint képletesen, szóval azzal nem lehet kiváltani, hogy még később fekszel le, és hajnali műsorra sem pályázom.)

Úgy vagyok vele, mint ahogy azt minden idők egyik dalszövege mondja: „Én vagyok Oszkár, a majdnem-rocksztár, felismer engem a lépcsőház / Nem megyek én a tévébe, mert azt mondják, hogy a képcső ráz.” [Prosectura – Szegény ember kézzel nőz]

Ezzel a „képcső” dologgal most biztos feladtam a leckét a legifjabb nemzedék képviselőinek: mi lehet az? Ja, habár ők nem szoktak ilyen írásokat olvasni, meg úgy általában másmilyeneket sem. Akkor minden oké, a rendszer működik.

Valójában annak kapcsán ragadtam klaviatúrát, hogy 2013-ban is lesz X-Faktor, és erről immár én is tudok – önkényes agysejtfoglalás zajlik itten! Cikkem címe Hajós András sok évvel ezelőtti műsorát jelöli, amelyben nagyközönség előtt csinálhatott magából hülyét bárki, és ha szerencséje volt, tán még pár forint aprót is kapott érte. Ezen produkciók között tűnt fel egy igazi gyöngyszem, aki meglehetősen magasra helyezte a lécet a televíziózás jövője számára. Az más kérdés, hogy a verseny magasugrásból észrevétlenül limbó-hintóvá változott az idők során…

???
???

A zsűri legnívósabb tagja egyébként elmúlt évünk egyik vesztesége, szegény Komár Laci volt. Akkoriban kiégett poszt-celebként (tudom, anakronisztikus a szóhasználat, hiszen még nem így hívták ezt az emberfajtát), reneszánszának hajnalán őt is bármikor rá lehetett venni, hogy hülyét csináljon magából két sörért, akár a legmegalázóbb falunap-haknikon is, szóval valószínűleg a produkciók elkövetőinél ő sem sokkal magasabb összegért nyilvánított szakvéleményt róluk.

Ott ült továbbá egy kancsi homár meg valami kurva.

Ez a gyerek meg odaállt hármójuk elé egy mikrofonnal, és bármiféle komolyabb rákészülés nélkül a pofájukba ordította:

„MEGBASZOM A LELKETEKEEEEEEEEEEET!!!”

Ez volt a produkció. A srác benne volt vele a tévében. A műsor elérte célját (a csatornánál maradáshoz szükséges minimális nézettség megütésével – sokadik bukása után – kivételesen Hajós is), a rendszer működött, ahogy működik azóta is. Valami elkezdődött akkor, bár lehet, hogy csak énbennem. Talán a maja apokalipszis első előjele volt ez, nem tudom.

Arra sem emlékszem már, hogy voltak-e ebben a műsorban továbbjutók meg következő fordulók. Pedig ha őt továbbengedik, akkor meggyőződésem, hogy a középselejtezőben meg is tette volna. Mármint hogy megbassza a lelküket. Homokkal és erős paprikával gazdagon megszórva, szárazon és váratlanul pakolja az ánuszaikba, befelé zúzva, kifelé szakítva pocsékolja órákon keresztül, majd seggből-szájba-mód’ megtorkoztatja és az arcukba veri a faszát a lelkeiknek. Ő lehetett volna az igazi X Fucktor!

Akkoriban még nem létezett a videódemokráciát elhozó YouTube, valamint Facebookon, de talán még az Iwiwen sem volt lehetősége a parasztnak széjjellájkolni- meg terjeszteni a kakit, ezt a fiút mégis mindenki megjegyezte, beszéltek hőstetteiről, imába foglalták nevét.

Egészen másnapig, amikor már senki nem emlékezett az egészre.

Ezt felülíró tehetség pedig azelőtt és azóta sem jelent meg a porondon, egyik tehetségkutatóban sem. Innentől kezdve fölöslegesnek érzem hétről hétre koslatni a tévét és várni a csodát.

Azon kívül most lesz ötödik éve, hogy nincs tévém. Azóta meredeken emelkedik az életminőségem, például múlt hónapban már volt egy önálló, használható gondolatom is. De nem fogom elmondani neked, hajítsd ki te is inkább a tévédet a picsába, és találj ki egyet magadtól!

images_insolites017 copy

Ennyit az X Faktorról.

Végezetül álljon itt egy idézet a South Parkból: „A léc szintjét a társadalom határozza meg, nem lehet csak úgy felemelni.”

A limbóverseny egyre nehezedik. A baj a lapostévéből is képcsőstül jön!

 

[youtube Z6AhmUfsxUI http://www.youtube.com/watch?v=Z6AhmUfsxUI]
GD Star Rating
loading...
Benne leszek a tévében, 5.0 out of 5 based on 5 ratings

Vélemény?

About Max Power

Irodalomhoz, filozófiához, pszichológiához értek picit. Ezen felül kulturális és társadalmi kérdések érdekelnek.

Check Also

Nyári olvasmányok 1000 forint alatt

Öt szórakoztató történet magyar íróktól, amit a kütyüdre töltve bármikor magaddal vihetsz a nyaralásra, és …

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..