Célkereszt: Alkonyat – Hajnalhasadás 1. rész

A cikk olvasási ideje kb. 2 perc

Tudom, most azzal kellene kezdenem hogy a Twilight sorozat ezért vagy azért jó, vagy éppen nagyon rossz. A filmgyártás legalja, a vámpírmítosz kiárusítása és meggyalázása, egy szakmailag értékelhetetlen kulturális idegméreg és hasonló szóvirágok amiket valószínűleg hosszabb-rövidebb ideig szövögetnek a kritikusok, meg úgyis megteszik mások helyettem, én a magam részéről úgy vagyok ezzel, hogy mindegyik Twilight filmet láttam moziban, önköltségen és többé-kevésbé tetszettek. Persze most jön a peeersze már olyan rossz, hogy szinte már jó, mi? Jó, tényleg nem vagyok rajongó, és tisztában vagyok vele hogy milyen filmre ülök be,  de engem a Twilight filmek szórakoztatnak.

BDJ_WP-2

A Hajnalhasadásról nem érdemes meggyőzni a Twilight gyűlölőket, mert nem tudom milyenek, és a Twilight fanokat sem, mert róluk sem tudom milyenek. Mindenki mást megnyugtatok, a Hajnalhasadás nem lett egy rossz film. Mert miről is szól a Hajnalhasadás első részének szűk két órája; Bella és Edward egybekel, nászút, nászéjszaka amiután Bella villámgyorsan várandós is lesz, bár itt némi viszályt szít a vérfarkasok körül de a Calen családot is meglepi hiszen hasonlóval még ők sem találkoztak. Edward innentől kezdve vergődik hogy átváltoztassa Bellát vagy nem, stb. stb.

Mint filmet, továbbra sem érdemes komolyan venni a Hajnalhasadást, mivel a történet olyan mérhetetlenül lassan indul be, hogyha az első kb háromnegyed órát lecsússzuk mert hosszú volt a sor a popcornosnál, nem vesztünk vele semmit, sőt…az a nászút! Komolyan nem tudom mit nézett a rendező a forgatás alatt, mert hogy nem a színészeket az hót ziher. Bella és Edward között annyira nem lángol semmi még a nászéjszakán sem, hogy az hihetetlen.

A 46. perctől érdekesebbek lesznek a történések, engem legalábbis végig lekötött. Volt hogy rendesen izgultam, teljesen meglepett. Mondom ezt annak dacára hogy a sztori nem fordulatos, minden eseményt rendesen kiveséznek hogy a nagyobb csatáknál is hozzánk tudjon bújni az érzelmileg kábult barátnőnk, hogy „Ez olyan romantikus”.

Folytatása következik 🙂

About blessgaming

Check Also

Kondorosi iskolások filmterve vált valóra

Közel húsz általános iskolai osztály diákjai pályáztak filmtervekkel az EAThink2015 Európai Uniós projekt nemzetközi pályázata …