Mózes újévi kívánsága

A cikk olvasási ideje kb. 9 perc

Valószínűleg valahol messze, két falu között, ahol az egyik melletti szántón már volt egy nagy, kör alakú, letaposott földrészlet, és nem az ufók által, mert azok ritkán dobálnak szét maguk körül 70 üveg kőbányait, a másikban pedig már szórólap hirdette hogy a hétvégén két kankós bohóc, egy rühes medve, egy kancsal késdobáló és egy drogfüggő, vérbajos takarítőnő fogja szórakoztatni a gyereket,  haladt egy román vándorcirkusz, aminek az igazgatója évek óta nézett hátra a puszta felé, és gondolkodott, hogy hova lett hét embere.

Bogyó, Don Quijote, Mitics, Dzsannista, Törpe, Alex és Némó a kályha. Máskülönben nehezen elképzelhető, hogy kerültek Budapest közepére, honnan jöttek és mit csináltak azelőtt, hogy most éppen az egyik szilveszteri buli helyszínét próbálták beröffenteni fogadóképes állapotra. Dzsannista, aki az év hűvösebbik felében az épületben lakott egy olyan matracon, amire a harminc éves háborúban a hullákat fektették, most éppen a nagytermet próbálta táncolás közben egy hőgombával felmelegíteni. Amire nagy szükség is lett volna, mert a teremben pont öt fokkal volt hidegebb, mint 2600 méteren a Grossglockneren. Ebben egyelőre azonban csak dzsannista bízott, akinek közepes fokú szellemi elmaradottságáról papírja is volt. Illetve gondnoka, Csicsák Márió, aki mosolyogva nézte a gondnokoltját. -Hogy és minek szedted össze ezeket az embereket magad köré? -kérdeztem Máriót, hátha mégsem igaz a vándorcirkuszos verzióm. -Ájáj Tibikém, hát találtam őket. Meg hogyhogy minek, hát nézzed meg -mutatott előre Dzsannistára, aki félmeztelenül rohangálta körbe a hőgombát, vidáman énekelve. -Látod Tibikém, milyen meleg van? Lassan azon kell aggódni, hogy megsülnek a kisgyerekek, mint a kolbász.

Mózes

-Apropó, mi van Bogyóval, nem látom sehol. Meghalt? -kérdeztem, és nem ok nélkül, egy meleg, 40 éves, ginafüggő esetében. -Meg. -mondta Márió. -Részvétem, és mikor? -Hát, először tavaly szeptemberben, meg most nyáron. -mondta Márió és sóhajtott. -Most ne nézzél így Tibikém, hát meghalt kétszer, mit nem értesz, de nincs baj, este jön, csak elment beszerezni ezt-azt. Na, hát akkor elmondom, mert látom mégsem érted. Hát szereti a ginát, tudod. Meg motorozni is. Ez a kettő meg nehezen jön össze. Tavaly fel is borult, kiszedett egy villanyoszlopot. Kijött a mentő, megnézték, meg volt halva, leterítették, orvos megállapította a halál tényét, a jegyzőkönyvet oda is adta a kiérkező unokatesójának, a Böbének. Mi meg elkezdtünk kalapozni a temetésére, megvolt a parcella, a sírja, minden. Nagyon szép temetése lett volna, gyönyörű szép, ezt megmondhatom neked. Csak hát kerestük, mert nem tudtuk hova vitték, de senki nem tudta megmondani. Aztán egyik nap hív egy orvos, hogy ott van a Bogyó, most támadt fel. De nem ők élesztették újra, mert azt már minek. Magától ült fel, biztos kellett neki a gina, vagy én nem tudom. Másodszorra meg nem is olyan régen, megcsinálta magát, elment a Margit-szigetre a Don Quijotéhoz, aki ott lakott akkoriban, azt  begináztatta őt is. Utóbbi két hétre eltűnt, azóta sem tudja senki hova. Bogyónak a hulláját meg kidobta a Duna Soltnál. Azt ennyi, Tibikém. De este jön, majd megkérdezheted magad is, ha nekem nem hiszel.

Na, kisfiam, most már gyere ide szépen, ki kéne lassan takarítani is. -intett Márió az 50 éves, félmeztelenül keringőző Dzsannistának. -Huszonhatodikán volt itt egy buli, Tibikém. Sajnos nem voltak túl sokan, így annyival nincs nagyobb kosz, mint előtte, de azért egyszer fel kell mosni a helyen. Csak figyelni kell rá, mert sosem cserél vizet, aztán egy vödörrel indul neki több ezer négyzetméternek. De nagyon kitartó, tavaly beszorult a wc-be. Mondtam neki, hogy menjen szépen mosson fel a klotyóban, hát mert tudod kisgyerekek, görbe a faszuk, azt össze vissza lőnek vele. Azt szépen fel is mosott, csak mindig bejött valaki, összetaposgatta a girbegurba lábaival a padlót, azt ekkor mindig újrakezdte az egészet. Hatkor szedte ki a porta a fajansz elől. Apropó legutóbbi buli. Némót ismered, tudod a meleg srác, a kályha. Hát ő ugye süketnéma, meg ő se veti meg a ginát. Meg rövidlátó is. A szemüveget meg nem szereti, mert az nem áll neki jól. Na azt itt volt ő is, pontosabban kint a parkban aludt, mert ő sem szereti a hangos zenét. Mármint azt nem hallja, csak a fények baszkurálják, amikkel az együtt jár. Azt jön egy rendőr, mondja neki, hogy személyit, meg igazolja magát. Kályha persze nem ért semmit, nyökög meg hadonászik. A rendőr erre elkezdte rázni, hogy térjen magához, na erre a Némó lefejelte. Erre összeverték, bevitték. Bent persze kiderült, hogy süketnéma, a parancsnok személyesen öt percen keresztül kért tőle elnézést. Na persze azt sem értette, de legalább kiengedték. Legjobb emberem, Tibikém, nagy kár lett volna érte, ha bent marad.

Tele vagyok hülyékkel ugyanis. Itt vannak ezek a szervező kisgyerekek is. Mondom nekik, hogy ki kéne küldeni szórólapozni pár kurvát félmeztelenül az utcára. Mert Tibikém, szilveszterkor nincsen forgalom, table dance is üresen áll. Szilveszterkor mindenki ingyen akar baszni. Legalább kapnának két rugót egy órára, örömmel mennének osztogatni. Erre, hogy azt nem lehet, mert megfagynának a lányok egy perc alatt. Ezeknek ez a parájuk, ez a megfagyás. Itt is, de most milyen meleg van már? Főleg ha megeszegetik, megiszogatják a kis dolgaikat a gyerekek, még a pólójukat is beadják a ruhatárba. A másik meg, hogy mit fognak inni a kisgyerekek. Hát mit? Szeszesitalt. Mondom nekik, hogy azt bízzák az Alexra. 40 évig volt prímás, a világ 70 országában játszott, csak tudja mit isznak az emberek. Benne van a vérében a vendéglátás, Tibikém. De a kisgyerekek csak erőlködnek az Alexnak, hogy rojál pórt rum legyen, meg szobejszki vodka, azt hívogatják. Azt mikor az Alex kéri, hogy küldjék el neki sms-ben ezeket a neveket, meg csodálkoznak. Mintha tán a világ összes nyelvén kéne beszélnie. Nem nyelvtanár ez bazmeg, hanem vendéglátós. Na de milyen jó! Mostani bulira is Tibikém, olyan brigádot rántott össze, egyik sem egy ilyen fogalmatlan főiskolás kisgyerek meg kislány. Lent a gondnok Sanyi élettársa, az Erika lesz, meg a takarító Erzsi a pultban, vérükben van azoknak is a vendéglátás meg az egész szakma. Fönt meg a Jessica meg a Roxy. Róluk nem is beszélve. Főleg ha már nem mehettek szórólapozni, legalább keressenek egy kis geldet szegények.

Mivel ennyi nekem elég volt egy napra, elköszöntem szépen és elmentem a kerületből is. A többit már két nappal később az edzőben Mózes mesélte, aki a bulin portázott, és aki a neve ellenére egy kicsit sem zsidó, ellenben pár évvel ezelőtt a Kashmirban egy afgán és egy roma verekedő brigádot egyedül szétválasztott.

-Szóval az volt Tibi, hogy Janóval voltam, épp mesélem neki, hogy sok kis geci jövöget, se nem köszönget, meg semmi, bezzeg mikor én jártam bulizni bátyómékkal, odamentünk a portához és megköszöntük, hogy lehetünk, amikor szólnak hogy menegessünk, balhé van. Márió ment föl a lépcsőn, mikor egy megbaszódott kis geci szembe lefele ráütött. Ekkor a főnök elmondása szerint földre vitte és földharcot kezdeményezett vele, azt már majdnem szét is roppantotta a a fejét a kis tetűládának, mikor a kis hernyó kimászott, azt elkezdte rugogatni a főnököt. A törpe meg odasietett, rácsüngött a kis buzi lábára, mikor odaértünk pont az láttuk, hogy a törpe kapaszkodik a gyerek lábába, az meg cipőzi tovább a főnököt törpéstül. Na hát akkor én odamentem és így, mutatom, szájbarúgtam a fasszopóját, azt rögtön rá, így, torkonbasztam. Ekkor megborult, Janó leszedte a törpét, hogy rábaszhasson a térdére. Eltörött, így, bazmeg, mint a bot vége. Nah hát ezután, hogy ne nagyon maradjon nyoma, már csak gyomroztuk kicsit, azt kibasztuk a térre. Mondjuk látták páran, úgyhogy kijöttek a zsaruk, de szerencsére pont a Rolandkáék. Mivel a Márió nem akart feljelentést tenni, mert ilyen jó fej, mondták hogy max ők is csak szétbaszni tudnák a gyereket, de azt már mi megcsináltuk, úgyhogy mehet Isten hírével. El is kúszott 20 métert a téren, azt összeesett. Azt hívták a mentőt is, de mire kiért, 40 perc múlva, addigra a kis buzi már a padon ült, azt ugyanolyan volt mint az összes többi geci. Fél órára rá még magához tért, levette a pólóját, azt a pad mellől elkezdett emberkedni, hogy megöl mindenkit. Ekkor megcipőztük még egy kicsit, azt szépen hazament. Bent meg közben, ne tudd meg. Elkezdtek petárdázni páran a tetőn, és csak nem akart leszakadni a kezük tőle, úgyhogy Janóval felmentünk szépen, és az első kisgyereknek adtam egy akkora nyakast, hogy leverte az orrával a cipőjét. Többieknek meg megmondtuk, hogy itt nem szabad petárdázni. mert nem szeretem. Ebből egyből tudták hány lehetőségük van. Nulla. Mert nem választhattak, nem petárdáznak bazmeg, azt kész.

Bent szétbaszódva vergődtek még kicsit a gyerekek, aztán mindenki hazament a gecibe. A végén csak egy fogyatékos erősködött nagyon, sikoly maszkban, hogy ő maradni akar, azt kalimpált egy felmosóval, de megfogtuk, azt kibasztuk őt is a hely elé, mondtam neki, nesze itt van kétezertizenhárom, takarodjál, azt búék.

Jó volt na, Tibikém. Ennél szarabbul ne kezdődjön év, ezt kívánom magamnak is meg az összes kis gecinek is.

GD Star Rating
loading...
Mózes újévi kívánsága, 4.4 out of 5 based on 33 ratings

Vélemény?

About izomtibi

Check Also

Kezdődik a számolgatás a magyar válogatottnál

Jelen állás szerint még mindig van esélye kijutni a magyar labdarúgó-válogatottnak a 2020-as Európa Bajnokságra, …

3 hozzászólás

 1. Kedves László,

  Egy olyan oldal, ahol tiszteletben tartják a szellemi munkát és a szerzői jogokat. Egy olyan oldal, ahol mindenki megírhatja szabadon amit gondol, az adott saját szellemi termékkel önmaga rendelkezik és adományt kap azért, ha nálunk teszi közzé. Ha elolvasod a regisztrációs feltételeket, láthatod, hogy minden itt megjelenő cikk írója önmaga rendelkezik a saját maga által írt munkája jogaival. Amennyiben szeretnéd az adott cikket másolni illetve közzé tenni, kérünk ezt jelezd az adott író felé, aki majd eldönti, hogy a kérésnek eleget tesz-e és ha igen milyen feltételek mellett!

  Ez itt szellemi munka, nem pedig letölthető ingyen cucc..ezt probáljuk tiszteletben tartani!

  Üdv,

  napikozlony.hu

 2. milyen oldal már az, ahol nem lehet kijelölni a szöveget miközben olvasol? remélem kapsz érte sok pénzt hogy csak itt jelenik meg.

 3. Gyengülsz Tibi….

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..