Testvérem története (történetek egy nagymama naplójából)

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

Ahány ember, annyi féle életút. De az biztos, öröm, bánat és tragédia valahol mindben benne van.

Akiről most írok, egy falun nevelkedett szőke kisfiú. Bizony rendetlen volt, a szomszédoknak bosszúságot és nem egy esetben kárt, nagyszüleinek pedig nap mint nap bánatot okozott viselkedésével.

Mint minden az életben ez a korszak is elmúlik, újabb dolgok jönnek. Így történt most is.

Véget ért a kamaszkor és a fiú édesanyjával a fővárosba költözött. Többféle munkát vállalt, több helyen dolgozott, de álmát, hogy gépkocsi vezető legyen, nem adta fel.

notas-un-diario-ricardo-piglia-L-6rskFg121

Ahogy lehetőséget kapott, megszerezte a jogosítványt. Boldog és elégedett volt. Egy nagy fuvarozó vállalatnál helyezkedett el, és a világ minden tájára szállította az árut. Mindig úton volt, itthon kevés időt töltött.

Egy idő után édesanyja mellett családra, gyerekre vágyott. Találkozott egy fiatal lánnyal és házasságot kötöttek.

Nemsokára a lány egy kisfiúval ajándékozta meg. Sajnos most is mindig úton volt, ritkán jött haza, és akkor is rövid időre. Szeretett autót vezetni, várta a nagyvilág.

A fiatal anyukának nem tetszett az anyós melletti élet és egy nap otthagyva kicsi gyermekét más párt talált magának. Később sem ment vissza, és a házasságból válás lett.

A nagymama gondjaira maradt a pár hónapos kisbaba. Nagy és nehéz feladat volt, így a nagynéni, ki ragaszkodott a babához, mindenben segítségére volt.

Telt múlt az idő, az apa, mivel nagyon keveset tartózkodott itthon, nem kötődött gyermekéhez. Kapcsolat szinte semmi sem volt köztük.

Később az apa is talált magának valakit, akivel újabb házasságot kötött. Külön lakásba költöztek, jól megvoltak együtt. Ebbe a házasságba egy kislány született.

De első szülött gyermeke nem fért meg az új családjában. A kisfiú időközben iskolás lett és saját akaratából, otthagyva nagymamáját a nagynéni családjához költözött.

A nagynéni és férje szeretettel fogadták és nevelték, mintha saját gyermekük lett volna.

Az édesapa élte békés, nyugodt életét új családjával. Az idő eljárt és másod szülött gyermeke is iskolás lett. Okos, jó tanuló gyerek volt, szülei örömére.

Az idő eljárt és a kislány felnőtt. Megházasodott és kislány unokát adott a családnak

A szülők is idősebbek lettek, az anya is dolgozott, az apánál is ritkultak a külföldi utak, többet volt itthon családjával. Talán érezte, hogy betegség közelíti meg a családot.

Egy nap az apát agyvérzés érte. Állapota súlyos volt, bénultan élte napjait. De a sors jó volt a családhoz. Az apa mozgása annyira rendbe jött, hogy még autót is tudott vezetni.

Az évek gyorsan mentek, a kis unoka már egyetemre jár. A nagyszülők remélik még dédunokájukban is gyönyörködhetnek.

 

Pedig az ősz már megérkezett

De a fák levelei még zöldek

Szeretnék megélni a holnapot

Bár gyümölcsöt már nem érlelnek.

GD Star Rating
loading...
Testvérem története (történetek egy nagymama naplójából), 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Vélemény?

About Nagymama

Check Also

Mélyen a zsebébe nyúl a magyar szülő nyáron

Tábor, zsebpénz, nyaralás és játékok Budapest, 2017. június 22. – A nyári szezonban gyerekjáték bolti …

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..