Utószilveszteri mémgyár

A cikk olvasási ideje kb. 5 perc

A 2012-es év során többször beleszaladtam olyan honlapokba, ahol az ún. internetes mémek teremnek. Őszintén szólva a mai napig nem látom be, hogy mitől viccesebb egy-egy frappáns mondat, hogy ha egy képre van ráírva, mint csak úgy, ennek ellenére párszor magam is jól elszórakoztam a készítésükkel. A szilveszteri vidámság jegyében íme néhány az éves saját termésből, hozzám hasonló megfáradt harmadnaposok számára.

Itt van máris az egyik legnépszerűbb mémkarakter, a philosoraptor. Sokunkhoz hasonlóan ő is szeret elgondolkodni az élet nagy kérdésein:

1

De van, amikor egyszerűen csak (“heuréka!“) beugrik neki valami nagy igazság:

2

Újabb bizonyíték arra, hogy az emberek szeretik a szart, hiszen az egyszer már meg van emésztve. A fenti tétel igazsága pedig ezzel a nyilatkozattal nyert bizonyosságot, amelyben Paulo mester James Joyce-szal szemben saját magát hozza ki győztesként a “modernségi versenyben”. Hmm… A tételt pedig azóta többen is megerősítették:

3

Az első kérdésben bezzeg nem nyilatkozik az öregúr… Apropó, nagypofájú szar írók. Egyik kedvenc figurám 2012-ben az a Tótisz András volt, akinek a nevéhez köthető az év legnagyobb könyvsikerének magyar fordítása. (Ha nincs kedved végigolvasni A szürke ötven árnyalata című nagyipornót, két barátommal összefoglaltuk röviden a lényegét, íme.) Miután felhívták rá a figyelmét, hogy a Kings of Leon zenekart helytelenül lefordította Oroszlánkirálynak, még neki állt feljebb, hogy hogy merészelhet akárki is belekötni az ő tökéletes munkájába. Na, ekkor jött létre a http://fuckyeahtoteas.tumblr.com/ , a jobbnál jobb fordítások tárhelye…

Aztán meg lecsukták a Putyin ellen kirohanó Pussy Riot zenekart, és ezt az emberek szintén nem nézték jó szemmel:

9

Voltak jó pillanatok is az évben, május 4-én például ismét megültük a Star Wars világnapját:

tótisz yoda

Ehhez kapcsolódik a Terrorelhárítási Központ emlékezetes sikere, amikor a BME-n végre elkapták Luke Skywalkert.

a1

Mai filmek szereplőit se hagyjuk ki, eddig csak közelgett a tél, de ha végre véget ér, 2013 március 31-étől a Trónok harca immár a 3. évaddal jelentkezik:

winter is coming

Ha nem sorozatokat néz, akkor fézbukozik a paraszt. Az év során érezhetően elharapóztak az idézőjelbe tett bulvárfilozófiák és konyhabölcseletek az arckönyvelők körében, nagy kár, hogy legtöbbször nem tudjuk meg, kitől idézett az illető. Erről a mondatról legalább tudom, hogy kitől származik (egy haverom reggeli állapotfrissítése volt), és nagy tapasztalat, hogy egy sejtelmes képre írva még hatásosabb az örök bölcsesség:

Hands2

További kétszer két nem mémgenerátorral gyártott kép jön. Az időközi polgármester- és képviselőválasztás bebizonyította, hogy valóban Tiszavasvári a Jobbik fővárosa. Az Üllői melletti kerékpárúton lefotózott felirat és a Váci Fegyházban készült tetoválás azonban mást sugallnak:

váci pártos2

De nem minden város ilyen szerencsés. Balassa-, Fehér- és Füzesgyarmat népe fel van háborodva a békemenetek jelmondatává vált transzparensfeliratoktól (“Nem leszünk gyarmat!“), nem értik, mi a baj a jól beválttal… Talán a MÁV Cargo pár évvel ezelőtti privatizációja tehet az egészről:

a haza nem eladó

Közben legértékesebb fiataljaink egyre csak vonulnak ki az országból, már a turul madár is Amerikába disszidált, ez a kép élete első halloween buliján készült róla:

turul csuklyában

Lemondott Schmitt Pál köztársasági elnök, így (helyesírási) útmutatásért sajnos immár külsős segítséghez kell fordulnunk:

5

2012 egyébként is a politikusi szakdolgozatok és doktori értekezések éve:

8

Ennek ellenére az év embere mégsem Schmitt, Gyurcsány vagy Semjén lett, még csak nem is Balog Zoltán vagy Hoffmann Rózsa, hanem a diákok másik legjobb barátja, a pizzafutár:

pizzafutár

A végére pedig két hipercukiság maradt:

7

hedszet baba

Derűs új évet, Magyarország!

GD Star Rating
loading...
Utószilveszteri mémgyár, 4.8 out of 5 based on 6 ratings

Vélemény?

About Max Power

Irodalomhoz, filozófiához, pszichológiához értek picit. Ezen felül kulturális és társadalmi kérdések érdekelnek.

Check Also

Jelentés a könyvfesztiválról

Szerzőként megjelenni a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon talán minden író álma. Hatalmas élmény találkozni az olvasókkal, …

4 hozzászólás

  1. istenem… a teásbögre teaivásra való. aki segget akar vele törölni, az rosszul használja. de aki mondjuk pálinkát iszik belőle, az is „rosszul” használja? (szerintem csak akkor, ha seggtörlés után teszi.) hogyne tudnám, mire „valók” ezek, de mi a pláne például az ezredik „Brace yourselves, winter/iphone5/posts about bracing yourselves/akármi is coming” meg az ehhez hasonló klisékben… rugalmasság ember, so: http://ct.fra.bz/ol/fz/sw/i55/2/1/7/frabz-your-observation-is-bad-but-you-should-not-feel-bad-ac1f91.jpg

  2. csak arra akartam utalni, hogy rosszul használod a mémeket, de mivel még azt a mémet sem ismered ami erről szól inkább hagyjuk..

  3. zoidberget mindenki utálja, amit ő mond nem számít, csinálj sajátot

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..