Az Apple TV le fogja nyomni az Xbox-ot!

A cikk olvasási ideje kb. 2 perc

Legalábbis ezt állítja Nat Brow, az Xbox project első mérnöke. Brow szerint, a Microsoft hibát követ el azzal, hogy ellehetetleníti az Xbox platformra történő fejlesztést.

Brow nem érti, miért nem írhat bárki játékot Xbox-ra a saját laptopján, vagy miért nem tesztelheti le a haverja Xbox-án? A rendszernek hasonlóan kellene működnie mint az App Store-nak vagy a Google Play-nek, ahol a nyereség 70%-át megtarthatják a fejlesztők, a bevétel 30%-a pedig a közvetítő cégé marad.

apple-tv-3-xl

Az Apple kiszoríthatja a teljes konkurenciát a piacról, beleértve az Xboxot, a Playstationt és a Wii-t is, ha kiegészülne egy App Store-ral az Apple TV, és játszani lehetne az eszközzel. Ne feledjük, hogy a hordozható konzolokkal ez már megtörtént, az iOS lemosta a Nintendo-t és a PSP-t is a piacról.

„Már most rengeteg pénzt keresek az iOS platformon. Én lennék az első, aki alkalmazást írna az Apple TV-re, ha lehetne, és már azt is tudnám, hogy ezzel lehet pénzt keresni. Ugyanezt megtenném az Xbox esetében is, ha lenne rá lehetőség és tudnám, hogy kereshetek vele.” – nyilatkozta Brow.

A számok már most is magukért beszélnek, a tavalyi évben Apple TV-ből 5,3 millió darabot értékesítettek, 90%-kal többet, mint egy évvel korábban, ezzel szemben Xbox 360-ból a Microsoft 9 millió darabot tudott eladni, ami 60%-os csökkenést jelent.

Peter Misek szerint az Apple márciusban egy Apple TV-vel kapcsolatos bejelentésre készül. Misek szerint új fejlesztői eszköz érkezik a platformhoz, amivel az Apple a saját HDTV-jének érkezését készíti elő.

GD Star Rating
loading...
Az Apple TV le fogja nyomni az Xbox-ot!, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Vélemény?

About Svecc

Check Also

A Google elől nincs menekvés

A Google fiókokban található egy olyan beállítás, ami percre pontosan rögzíti minden lépésünket. Bármiféle, az …

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..