Esélyegyenlőség ….frászt!

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

Az esélyt értem, az egyenlőséget is. A kettőt együtt már kevésbé.

Csak tömören, nem létezik. Vagyis nem Pécsországban. Mert ez egy másik dimenzió. Nagy arcok, nagy szövegek, és szerencsétlen mozgáskorlátozottak, és szerencsétlen anyukák kicsi gyermekekkel, hát sok esélyük nincsen ebben az állítólagosan „Európa Kulturális Fővárosa”-ban, hogy nem sül le a pofájukról a bőr.

3O8dQxevS12HOw2TgGHW9A

Ti ott, akik fontosságotok teljes tudatába pöffeszkedtek a zsírotokban az ülésteremben.Nagy komoly arccal eldöntitek hová hány millió kellene még, mármint a zsebeteken kívül.Arra melyikőtök gondolt, hogy egy kicsi poronttyal mennyi vesződség van, amikor képtelenség babakocsival közlekedni ebben a q..va Európa Kulturális fővárosában.

A Bazi Bankba pl. mert nyilván az egyik legnagyobb idegenpénz kihelyező, uzsoraszedő, hát a kicsi gyerekkel ne menjél, mozgássérült ne legyél, mert nem tudsz bemenni.Erre nem fussa.Mármint babakocsi feljáróra, mozgáskorlátozottra  nem. Azonnal becsukatnám az összes fiókjukat mert nem euro konform.

A Pécsi árkád ajtóin babakocsival ill. kerekesszékkel nem lehet bejutni csak nagy ügyeskedések árán – az ajtóknál nem figyelnek oda aki nem teljes értékű, vagy gyerekkel van az csak szakadjon meg, nem érdekes emberek.Nem is figyel rájuk senki, érdektelenek a járó kelők, hihetetlen a közöny.
Millenáris ház – Árkád melllett – ahol buszbérletet árusítanak, ugyancsak lépcsős bejutás van. Ne szálljon buszra a kismama.Egyébként is minek szült gyereket, nem igaz?A későbbi nyugdíjasok majd eltartják magukat, a mostaniakat van kinek eltartani.
Rókus sétány szigeti úti végénél az Euros boltot csak lépcsőkön vagy az emeletes házak megkerülésével a parkolón keresztül lehet megközelíteni.
Ifjúság út és az Édesanyák útja kereszteződésnél a járda kb. 40 cm magas, csak a gyerek ki ne essen a kocsiból, elég érdekes az átkelés.
Nyár utca – volt Gyermekkórház – szemészet és gyermekgyógyászat is működik ott, de csak halálos mutatványok által lehet átjutni a kórház oldalára, még forgalom lassító fekvőrendőrt sem képesek odatenni, tán ha páran meghalnak –  már nem kell ellátni őket – akkor ????Történik vmi?

Kifejlődött a mai társadalomban valami embertelen. Valami ravaszság, vagy inkább nevezném alattomosnak. A GYŐZTES. A sikerember. Mert már nem számítasz, ha ugye, mint legutóbb egy vicces oldalon olvastam-és mennyire igaz-, kell egy jó bringa, fullos, nem tuning zsiga, valódi „M”-es Bömös, vagy Merci, novi ájfon. Na akkor vagy valaki! Természetesen a nyomik csak maradjanak a kismamákkal otthon. Minek rontják a levegőt a jövö -meni placcokon. Hiszen ez a bemutató helye, a bemutatkozásé, a performance a vagyok „valaki” történet vetítési helye.Mit keres itt a kismama gyerekkel. Nem igaz?

Tudjátok mit? Ha ez van Pécsországban, Európa Kulturális ex-Fővárosában, akkor mi lehet a többiben?

About wartog

Hosszú történet, 5 feleség 5 gyerek, ( a legkisebb 18 hónapos a legnagyobb 32 éves)változatos körülmények. Jelenleg Ausztriában dolgozom.

Check Also

Ipari beruházások húzzák az építőipart és a turizmust

A kritikus munkaerőhiány miatt akadoznak a lakásépítések Budapest, 2017. április 18. – Még mindig az …