Haggyad, csak irigy bazmeg

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

[xyz_lbx_default_code]

Már legalább öt srác belédrakta, ebből kettő ugyan másnap is emlékezett rá, de ugyanannyira keresett utána, mint a másik három, annyira érdekled a férfiakat, hogy a kapualjban lévő kisközértben olyan közönnyel adja át még a 60 éves ferkó bácsi is a féldecis matróz rumért az aprót, mintha gépbe dobná, azt ha kiraksz magadról egy fotót, amiről gondolod, hogy ez már  jó lesz, mer kiszellőzteted rajta a fostos picsád, de a roberto maximum gigolo robikán kívül, aki hivatalból udvarol még a szertáros néninek is, mindenki csak azt jegyzi meg, hogy attól ha lefested pirossal a beázást, csak még jobban látszik, te nem a képedet veszed le, hanem azt, hogy csak irigykednek.

giovanni szépbaba hertszegesnő punubababella vagy, hat tömb legjobb nője, hiába szopatta le a pasid a csillaghszemhű rajoscsajos árminkós amadellacicát kapualjban, még anál a ribancnál nállatőlle is vagy sokalinkáb jobnő, meg téped ha láttod, azt mégsem vagy felfedezve, felkarolva, kimodellkedve, befuttatva, celebketetve, csak a keményharcos ronaldo a legböléreb meg 120 spanja kúrkodna meg, nőik meg csupa irigyeid?

faterod nem kohász a bányában, neked sem kell a tescoban pénztárosnak lenned zsíros hajjal, hanem tolhatod instagramra a rucollás pandaborjús bégelt frissen facsart narancslével kedden tizenegykor, amikor megreggelizel az ostváth richárd fatertől kapott pigalli-i kialakítású gastro entertainment & chillbárjában, aztán mikor kinézel egyedül a muranoi van dyck-barnára fújt üvegen az utcára, arra gondolsz, hogy szegények milyen irigyek, hogy te meg itt ülsz.

szóképleteid ütnek a való életről, meg ahogy a dolgok vannak a téren, őszintén elmondod rímekbe szedve, tomika az ütemeket meg összerakja szépen, kinézel a utcára és látod te a frankót, felveszed a telóval a videónak, ahogy mész az utcán, fölteszed a youtube-ra, jön a siker hoppá, de nem jön az mégse, csak a fika meg a dislájk, ekkor gondolod azt hogy a sok irigy köcsög mind csak bekaphassák.

A kép csak illusztració
A kép csak illusztració

vagy nem vagy ilyen köcsög, sőt, nagyon sokat olvasol mindenféle igen komoly megítélésű, neves írótól jegyzett, kedvező fogadtatásban részesült irodalmi műveket, azon filmművészeti alkotásokról pedig, amikben a konvenciók tagadása a közérthetőség legteljesebb hiányában teljesedik ki, azt mondod általad még viszonylag elfogadott ismerőseidnek egy macifröccs mellett, hogy újszerű végiggondolása a társadalmi hatásmechanizmusoknak,  melyben az asztalon felejtett vizespohár tudatos rendezői intenció volt, a kiüresedettség ábrázolása, habermas-i értelemben, nem azt mondják, hogy lujza, szoptassalak meg, erre még én sem gondoltam, csak hümmögnek halkan, hogy valóban, esetleg hogy egyetértek, ugyanakkor ezzel azért vitatkoznék, mert nem mérhetők te hozzád, és ahelyett hogy ezt elismernék, irigykednek és az afrodiziákum engem nem érdekel, jános koncertjére is ezért nem hívtak múltkor a romegérbe.

esetleg tényleg elértél már annyit, hogy mindenki ismeri a pofádat, de azt leverné egy csavarkulccsal, anyádat megszoptatná, sírodat kihantolná, beleköpne, visszatemetné, mindezt csak azért mert jó nő a feleséged, meg sokan felejtik bekapcsolva a tévét, amikor te felbukkansz rajta, szóval mert sikeres vagy, mondjuk ki, ezért a proletáriuátust megeszi a sárga geci, pont azt, amelyiknek a szobája falán david beckham poszter van, rajong a justin timberlakért, és kedvenc színésze a johnny depp.

úgyhogy örüljünk, hogy nálunk mindenkire van miért irigynek lenni.

GD Star Rating
loading...
Haggyad, csak irigy bazmeg, 4.5 out of 5 based on 53 ratings

Vélemény?

About izomtibi

Check Also

Eladatlan élelmiszerek

Magyarországon becslések szerint 1,85 millió tonna élelmiszer megy pocsékba. Ebben benne vannak a szupermarketek, éttermek, …

27 hozzászólás

 1. Most tényleg valakinek el kell magyarázni, hogy miért jó, és jól felépített ez az írás, és hogy a stilusának is az adott helyen megvan a maga szerepe?!

 2. Tibor úr tud ám szépen is fogalmazni ha akar. Az itt szereplő írással és írásmóddal inkább egyfajta tükröt tart a mai korra oly jellemző fiatal (főleg “indián” ill. ahhoz közeli panelproli) társadalomnak, bár nyílván nekik hiába, úgysem értik. 🙂 Ezért inkább szerintem ez egyfajta korkép festés és gőzkieresztés egyben, amit a dühítő ostobaság és egyszerűség rohamos terjedése szült.

 3. várjá, várjá, csak épp birkózok a malaccal

 4. Tibi te büdös tróger!
  Lehetne ezt szépen is csak nincs meg az _igényszinted_:
  http://www.napikozlony.hu/2013/02/a-tragarsag-hajnala/ !!!

 5. Minden újságírónk külön archivummal rendelkezik, mely az adott író nevére kattintva hivható elő a cikkek alatt, vagy a főmenüben felül:

  http://www.napikozlony.hu/iroink/

 6. Én úgy szeretném látni Hajnalka írásait!

 7. lyályly…

  k.fricibá' is mekkora gyökér lehetett annak idején, nem átallott mindenféle oda nem illő alliterációkkal hergelni a műértő közönséget. de hát az nem bihály, hanem mihály!!!!!

  hejesirás és törgelés után érdeklődni lehet lyuhász lyácint könyvkötő klubban.

 8. Sziasztok,

  2 dolgot szeretnénk ezügyben megemlíteni:

  1. Ez az oldal a valódi szólásszabadság érdekében született meg, akár megérett már rá az emberiség akar nem, mi szeretnénk kipróbálni és hinni, hogy igen. Természetesen, ahogyan ez a regisztrációs feltételekből is kiderül, mindenféle értelmet nélkülöző alpári mocskolódás és mások szídalmazása még kommentekben sem megengedett, és fenntartjuk a jogot ezen cikkek illetve kommentek törlésére és esetleges szankciók alkalmazására, ha szükségét látjuk az elkövetővel szemben. Mivel szerencsére eddig ilyen, minden értelmet nélkülöző cikk vagy hozzászólás még nem érkezett, így erre nem volt még szükség soha.

  Úgy ahogy nem teszünk különbséget a vallási hovatartozás és ilyen irányú cikkek megjelentetésében, ugyanúgy nem teszünk különbséget a cikkek stílusa illetve stilisztikája mentén sem. Minden cikket javítunk helyesírás szempontjából mindig megjelenés előtt, kivéve ha az nem változtatja meg a cikk stilusát és mondanivalóját. A tibi cikkek esetében az író külön kérésére semmilyen helyesírási változtatást nem eszközölünk ugyanis a cikkek úgy írodtak meg és lettek közzé téve ahogyan azt az író maga eredetileg is szerette volna és kérte.

  Más ilyen írányú kérést még nem küldött így a többi írónk esetében a helyesírást és stilisztikát mindig ellenőrízzük és szükség esetén javítjuk.

  2. Olvasva a kommenteket azonban rájöttünk, hogy az adott stílus nem mindenkinek tetszik illetve sértő lehet. Ezért elnézést kérünk és a jövőben az ílyen stilisztikájú illetve tartalmú cikkek elé egy figyelemztető 18-as karika fog kerülni, ahogyan azt már néhány képregényünk esetében észrevehettétek.

  Üdv

  napiközlöny.hu

 9. Hidd el, hogy nem én vagyok az egyetlen, vagy a második, csak én vagyok az aki ki is mondja. Te sem ismered az én munkásságom, pedig elég sok kritikus írásom volt, amiben elég sokszor minősítettem embereket és nem nagyon izgat a vélemény, mivel az veszi magára, aki úgy érzi, hogy magára kell venni, az pedig az ő szabad akarata. 😉 Ezekben a komikban pedig inkább annak adtam hangot, hogy nem értek egyet a stílussal. De azzal, hogy támadsz engem csak tereled a figyelmet saját magadról, s arról, hogy bizony rosszul esett amit mondtam avagy írtam. A saját magam fényezéséről pedig annyit, hogy egyértelmű, hogy az ember büszke arra, amit elért és nem hagyja, hogy ismeretlenek leblamálják. 😉 Mint ahogy Te sem hagyod és az igazadat véded, úgy én is 😉

 10. A kicsinyessegrol: 4 ev alatt a kb 200 poszt meg a konyv elert jopar okoska torphoz is, akik kopkodtek, pruszkoltek hozzad hasonloan, de te vagy kb a masodik, aki az olvasokat is minositi. Azert ova intenelek tovabbra is a feluletesseged miatt, mert ugye te aztan tenyleg nem tudhatsz rolam semmit, igy a kis bemutatkozasod a nyelvizsgaddal igencsak megmosolyogtam, aranyos. Mindenesetre koszonom az eszreveteleket, te tenyleg mindent megtettel.

 11. “főleg egy ilyen hozzád hasonlótól” hahahahaha ezen jót nevettem. Ez a “hozzám hasonló” ember egy egyetemet végzett újságíró, nyelvvizsgával a háta mögött, meg jó pár év médiában eltöltött gyakorlattal. 😀 A többi olvasó véleménye engem nem érdekel, én a saját véleményemet írtam le, mely szerint én alpárinak ítélem és így gondolta még (s meg is jegyezte) 2 olvasó is (Tamás Mocorgo Végh valamint Gábor Dragon) fentebb. A különbség köztem és közted, hogy én a kis korlátolt fejecskémmel elfogadom a kritikát és nem támadok, míg te értelmi színvonaladat ismét fitogtatod és támadsz. Ebből is látszik, hogy rosszul esik amit írtam, mert az ember nehezen tűri a kritikát (amatörizmus). Mellesleg nem a “lájkolók” és elismerők mennyisége, hanem minősége számít. Kossuth rádiót is kevesebben hallgatnak, mint Rádió1-et pedig a Kossuth jóval színvonalasabb… Tudod olyan ez, mint amikor a falusi vajákos asszony agysebésznek képzeli magát. Az újságírás is komoly szakma, egy élet nem elég arra, hogy az ember megtanulja. Azon pedig meg sem lepődöm, hogy ha esetleg sok embernek tetszik ez az írás, elvégre a Való Világot, Jós-műsorokat és társaikat is egy egész ország nézi. ;)De még mindig tartom a véleményt, hogy nem fika, csak észrevétel és vélemény, ami – mint tudjuk – még szabadon kinyilvánítható.

 12. Hajnalka draga, kerlek menj el az idei world press kiallitasra, es kerd szamon a minosegi szep mokuskakrol es hamvas tajakrol keszult kepek hianyat. Nem szoktam bibelodni azzal, hogy valaki korlatoltsagbol, vagy izlesbol kritizal-e, de ne tartsal mar kerlek szonoklatot a tobbi olvasonak, hogy mi a jo izles, meg a minoseg. Es nem azert, mert nem lehet velemenyed, csak bosszant latni, amikor ugy gondolod a kis korlatolt fejecskeddel, hogy te ertekesebb es bolcsebb vagy, mint az, akinek tetszik ez az iras. Engem lehet cseszegetni, mert lepereg, foleg egy ilyen hozzad hasonlotol, de utalgatni a tobbi olvaso hulyesegere, igencsak bicskanyitogato. Tudtam volna meg par jelzot a helyere, de nem akartam, hogy az korlatozzon abban, hogy komolyan vedd.

 13. Nem a gondolattal van a baj kedves Zsuzsi, hanem annak a megfogalmazásával. Mert ez nem újságírás, csak trágár szavak egymás mellé pakolása. Véleményem pedig van és lehet is nem csak az írás tartalmáról, hanem annak megfogalmazásáról is. Bocsánat már érte, hogy nem tudom értékelni a csúnya szavak halmozását egy semmilyen szövegkörnyezetben, amit jó ízlésű ember nemhogy nem értékelne, de és most úgy írom, hogy Te is értethesd "a picsájával kiröhög". Többek között ezért hagyta itt több olvasó is meg író a NK-t, mert nem volt minőség limit a közölt cikkekben. Ami nem baj, mert a neve csináld magad újság, amit bárki írhat, épp ez a lényeg.Ezt pedig nem én találtam ki, hanem kaptam jó pár üzit fb-on ezzel kapcsolatban, de persze nem fogom itt kibeszélni, mivel senkire sem tartozik. Csak azt nem értem, hogy miért olyan nehéz elhinni, hogy valakinek magasabb igényei vannak és a minőségi újságírást kedveli, ami nem feltétlenül kell legyen a hatalom szócsöve. Mondanék még pár véleményt, amit hallottam, de az nem lenne fair, mert fikáznám vele az oldalt is, amit mellesleg nem akarok, mert az oldal nem tehet arról, hogy egyes írok mit és hogyan írnak meg. Mert ha beleszólna, akkor már nem lenne a neve csináld magad újság. Ezért inkább bele sem megyek a továbbiakba, mert a "rajongók" legyőznek a rutinjukkal. 🙂

 14. Zsuzsi Deák

  " a vélemény hirtelen kinyilvánítása, a gondolatmenet megszakítása " a te esetedben még a gondolatnak még csimborasszója sem volt, pedig nem is tartozhatsz azok közé a csajok közé akik az írás egy részét magukra vehetnék

 15. Gábor Dragon

  mi ez?

  kérem vissza azt az 5 percet az életemből, amit erre förmedvényre fecséreltem

 16. Nekem senki sem mond tollba 😀 Mint említettem ami a szívemen a számon. 😉

 17. Ami egyenlő a tollbamondással, de hajrá! 🙂

 18. Miért? Mert megtalálta a billentyűzetet?

 19. Én inkább maradok a kulturált újságírásnál. 🙂

 20. hát igen. Tibor. őszinte gratula !!!!! 🙂

 21. Némethi Péter

  Érdemes volna ismerni! Mondjuk ebben a remekműben most túl kevés volt a bazdmeg, bizonyára azért értetted félre.

 22. Nem ismerem, mint ahogy sokan mások sem, akik olvassák ezt az oldalt. Mondtam, hogy nem fikázás, csak őszinte vélemény. 🙂 Engem meg Te nem ismersz, ami a szívemen az a számon. 😉

 23. Tibi, ugyan még sose kommenteltem egyik írásodat sem, pedig azóta olvaslak hogy írsz, de most azt kell mondanom, hogy ez az eddigi legjobb műved 😀 nagyon tetszett, köszi 😀

 24. Akron Morfenstein

  Irigykedsz?

 25. Ellenben remek a ritmusa 🙂 Mindig is kedveltem az írásaidat.

 26. köszönöm, tőled ezt bóknak veszem.

 27. Ne haragudj, de ilyen ízléstelenül megfogalmazott firkálmányt már rég olvastam. Mindezt amit ide írtál hol helyesen, hol nem, hol figyelve a helyesírási szabályok betartására hol nem még értékelni is lehetne, ha normálisan meg lenne írva. Nem lesz attól egy írás ütősebb, vagy jobb mert tele van csúnya kifejezésekkel. De persze kinek mi tetszik ez csak egyéni vélemény volt. Na és persze nem is tudom, hogy az egésznek mi lett a vége, mert olyan össze-visszaság volt az egész, nem beszélve a nyelvezetről, hogy a végére már nem jutottam el. Amúgy ez nem fika, csak őszinte vélemény. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..