Júliusban jön az újabb rezsicsökkentés

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

Július 1-jét tűzte ki határidőül Rogán Antal a közszolgáltatások díjának 10 százalékos csökkentésére. A területi különbségeket azért figyelembe veszik, az átlagnak kell kiadnia a 10 százalékot.

Július 1-jétől meg kell valósulnia a víz-, a csatorna-, a szennyvízelvezetési, a szemétszállítási, a palackosgáz- és a kéményseprési díjak csökkenésének – jelentette be Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője a gyulai Fidesz-KDNP-frakcióülés utáni sajtótájékoztatón csütörtökön.

09o-rezsi_szamla_csekk_valsag_ill03-ka-color

Rogán azt mondta, a csökkentés mértékét az árakban tapasztalható területi különbségekre tekintettel kell megállapítani, de a cél az átlagos tízszázalékos mérséklés.

Az újabb díjcsökkentést egy munkacsoportnak kell kidolgoznia, amelynek Fónagy János államtitkár, a fideszes Németh Szilárd és Kósa Lajos, a kormánypárt ügyvezető alelnöke, Debrecen polgármestere lesz a tagja. A testületnek tavasszal kell bemutatnia részletes előterjesztését.
A frakcióvezető a tájékoztatón ismertette a Központi Statisztikai Hivatal kimutatását, amely szerint 2012-ben egy kétgyermekes átlagcsalád havonta több mint 73 ezer forintot költött rezsire, így ha minden tételnél megvalósul a tízszázalékos csökkentés, mintegy 7500 forintot spórolhat havonta egy átlagcsalád.

A kormány január 1-jétől rendeleti úton tíz-tíz százalékkal csökkentette az áram és a gáz fogyasztói árát. Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője azóta jelezte, hogy ezzel nincs vége az árak leszorításának, a gáz és az áram díját további 30 százalékkal mérsékelné a kormány. Az MSZP és a párt parlamenti frakciója támogatja a Fidesz-KDNP rezsicsökkentésre vonatkozó intézkedéseit, de hosszabb távra egy, az árszabályozásnál fenntarthatóbb programot javasol a lakosság terheinek könnyítésére – mondta Mesterházy Attila csütörtökön Pécsett.

Szerdán Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár az MTI-nek elismerte, hogy a rezsicsökkentés a választások közeledte miatt fontos a kormánynak, és „tökéletes baloldali programnak” nevezte.

Lesz elektronikus útdíj, semmilyen költségvetési módosításra nincs szükség – jelentette ki Rogán Antal egy kérdésre válaszolva. A Fidesz frakcióvezetője elmondta, a kormánypárt gazdasági kabinetjének reggeli ülésén Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter megnyugtató beszámolót tartott, amely szerint a kormány megtalálta a megoldást az útdíjjal kapcsolatban.

https://www.origo.hu/gazdasag/20130207-juliusban-jon-az-ujabb-rezsicsokkentes.html

About Goldaccountant

Pósa Lívia vagyok, a Gold Accountant Könyvelő- és Bérszámfejtő Iroda vezetője. 1994. óta foglalkozom könyveléssel és bérszámfejtéssel, az irodám 1998-ban, tehát több, mint 15 éve alapítottam. Ez a mai gyorsan változó gazdasági környezetben, úgy vélem, kiemelkedő teljesítménynek számít. Ügyfeleink kis- és középvállalkozók, illetve egyéni vállalkozók. Büszke vagyok hűséges ügyfeleinkre, közülük többen is már a kezdetektől minket választottak és azóta is ragaszkodnak hozzánk. Könyvelő Irodánk a Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Iroda licencével rendelkezik. Fontosnak tartjuk a vállalkozás küldetésének elősegítését, mindig készen állunk, hogy szaktudásunkkal és információval segítsünk a döntéselőkészítésben. Gondot fordítunk arra, hogy naprakész szakmai információkkal rendelkezzünk, lépést tartsunk a változásokkal, ismerjük az alkalmazható adózási, jogi megoldásokat. Érdemes a Könyvelési Kisokos Vállalkozóknak blogot nyomon követni, illetve, a legbennfentesebb infókért hírlevelünkre feliratkozni. Könyvelő irodánk felhívja a cégvezetés figyelmét a kedvező és takarékos adózási megoldásokra. Szolgáltatásainkat szakszerűen és gondosan, a jogszabályoknak megfelelően teljesítjük, saját eljárásunkkal nem tesszük ki az Ügyfelet jogsértések és határidő mulasztások következményeinek. Kellő diszkrécióval kezeljük a vállalkozás ügyeit.

Check Also

Orbánék semmibe veszik a magyarok akaratát!

Tegnap az esti órákban érkezett a hír, hogy visszavonják a budapesti 2024-es Olimpiára benyújtott pályázatot. …