Nagyot bukhatnak, akik cafetériát kaptak

A cikk olvasási ideje kb. 2 perc

A Hír24 információi szerint a Cheque Déjeuner már nem látja jó üzleti lehetőségnek az ebédjegyek forgalmazását. Vissza kell vinni a csekkeket.

Kivonul Magyarországról a Cheque Déjeuner

Valószínűleg rosszul jártak, akik a francia Cheque Déjeuner szolgáltatásait választották: úgy tudjuk, a társaság hétfőn úgy döntött, kivonul a magyar piacról. A bérszámfejtő cégeket arról tájékoztatják: a forgalomban lévő cafeteria csekkeket legkésőbb május 31-ig válthatják vissza a munkáltatók, illetve eddig az időpontig fizethetnek vele a dolgozók a különböző elfogadóhelyeken. Új csekkeket már nem rendelhetnek a munkáltatók.

2010-12-09 Foto Carnet Masa flat(1) copy

A hír megerősítését kértük a francia anyavállalattól, ám még nem reagáltak lapunknak. A magyarországi telefonos ügyfélszolgálatán mindenesetre már most sem sikerült élő emberhez eljutnunk.

Erzsébet, az üzletgyilkos

A döntés annak tükrében nem meglepő, hogy a cafeteria bizniszt lényegében elkaszálták az idei adóváltozások. A cafeteria EHO-ja összességében 10 százalékról 14 százalékra emelkedett, s marad az 1,19-es szorzó az adóalapnál. Így az összteher 35,7 százalékos, 4,76 százalékkal magasabb, mint a tavalyi. Igaz, még mindig alacsonyabb, mint a bért terhelő közel 96 százaléknyi teher.

Csakhogy az Erzsébet előtti korból származó étkezési jegyek idéntől már nem tartoznak ebbe a kategóriába. Csak a bérrel megegyező közteher mellett adhatóak. Eközben az Erzsébet-utalványból 5 helyett havi 8 ezer forintnyit lehet adni kedvezményes (35,7 százalékos) adózással, és a tervekkel ellentétben továbbra is lehet vele melegétkezést is fizetni.

Forrás:https://www.hir24.hu/gazdasag/2013/02/06/nagyot-bukhatnak-akik-cafeteriat-kaptak/

About Goldaccountant

Pósa Lívia vagyok, a Gold Accountant Könyvelő- és Bérszámfejtő Iroda vezetője. 1994. óta foglalkozom könyveléssel és bérszámfejtéssel, az irodám 1998-ban, tehát több, mint 15 éve alapítottam. Ez a mai gyorsan változó gazdasági környezetben, úgy vélem, kiemelkedő teljesítménynek számít. Ügyfeleink kis- és középvállalkozók, illetve egyéni vállalkozók. Büszke vagyok hűséges ügyfeleinkre, közülük többen is már a kezdetektől minket választottak és azóta is ragaszkodnak hozzánk. Könyvelő Irodánk a Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Iroda licencével rendelkezik. Fontosnak tartjuk a vállalkozás küldetésének elősegítését, mindig készen állunk, hogy szaktudásunkkal és információval segítsünk a döntéselőkészítésben. Gondot fordítunk arra, hogy naprakész szakmai információkkal rendelkezzünk, lépést tartsunk a változásokkal, ismerjük az alkalmazható adózási, jogi megoldásokat. Érdemes a Könyvelési Kisokos Vállalkozóknak blogot nyomon követni, illetve, a legbennfentesebb infókért hírlevelünkre feliratkozni. Könyvelő irodánk felhívja a cégvezetés figyelmét a kedvező és takarékos adózási megoldásokra. Szolgáltatásainkat szakszerűen és gondosan, a jogszabályoknak megfelelően teljesítjük, saját eljárásunkkal nem tesszük ki az Ügyfelet jogsértések és határidő mulasztások következményeinek. Kellő diszkrécióval kezeljük a vállalkozás ügyeit.

Check Also

Ipari beruházások húzzák az építőipart és a turizmust

A kritikus munkaerőhiány miatt akadoznak a lakásépítések Budapest, 2017. április 18. – Még mindig az …