Pályakezdő tutorial

A cikk olvasási ideje kb. 5 perc

Egykori edzőm mondta mindig a magamfajta gyerekeknek, hogy kisfaszú, kezdj el focizni, mer a te eszeddel máskülönben  tizennyolc évesen a híd alatt végzed. mondjuk azt már nem tette hozzá, hogy amúgy meg harmincnyolc évesen fogsz, de mondjuk 20 évet valóban lehetett nyerni a dolgon. valamit márpedig muszáj csinálni, azt pedig hiába akarja a fater, hogy gépészmérnök legyél, ami ő nem lett, ha egyáltalán akar tőled valamit azon kívül, hogy ne otthonról lopd az ezüst kanalakat a cuccodhoz.

böcsi laci érezte úgy mélyen valahol szemgödör mögül, hogy az a jó ha belülről fakad a hivatástudat, a csajok akiket ismert, nem is panaszkodhattak, de azér a hímprost az más, tanulni meg ugye mennymá, érteni meg ugye haggyámá. meg egyáltalán mi legyen ha még szőrösebb fasza legyen, mer ugye elmehet mint a fater melósnak napitizenkettőbe, nyomor. azt kit ismer még, buszvezető, pizzás, díler, rendőr. hát buszt vezessen tod ki, pizza az nem vágós, hogy kell, díler asse egyszerű, mert suliban már van négy, a téren hat, fakabát meg legyen a sóbert norbi.

csajozni meg egyikkel se igazán lehet, azt ahogy egyik este így szörfölgetett a neten a startlapról, azt kereste az új hamvai mixet, találta meg ezt véletlenből.

“Rezident DJ szeretnél lenni egy jó menő helyen?
Még nem késő megtanulhatod!
Itt az idő Ne habozz! Ne dobd el magadtól a lehetőséget!
Kezdj valamit az életeddel…

Valósítsd meg ÖNMAGAD!”

ájjál meg, ezaz, ezaz ami ő akar lenni, úgy frankón, rezident dj! áll, jácca a zenét, a lányok meg csak úgy kikérik a budira szopás végett, mintha levegőért mennének, azt a csávók majd rája lesznek irigyek. másnap már mondja is a téren a spannak, hogy nem kéri ő már a teknokolt, annyit, mert rezidentes dj lesz. itt-e tesa, mutatja az oldalt az iphonon, amit talált a villamoson, amikor már nagyon sokáig kereste. span mondja, hogy ez már neki is eszébe jutott, de ez úgy ám az igazi, a tesvérétől hallotta, aki klubba dolgozott már, amúgy képzeld, hogy hivatásos partyszervezőnek is kell lenni, az az igazi, mer meghirdeted a bulit fészen ingyen, belépő mondjuk kilóöt, jönnek mondjuk 600an, plusz te játszol mondjuk az egy kiló egy estére, az add ide a telót egy pillre, mindjárt mondom…1 misi per este, hoppácska. alapból!

dj sutye

négy este, azt megvan egy ánégyes, számolták matekból, azt meg most hagyjuk, hogy az ő számításuk alapján magyarországon ők lettek volna az első partiszervezők, akiknek egyáltalán van autója. de mivel eddig is volt valahogy, hogy inkább nem tudtak dolgokat, mint igen, lacika most sem zavartatatta magát, este cselekvésre fogta a dolgot, tévé elé állás, családnak bejelentés hogy dj levés, csak erre még kis lóvé kérés. majd otthonról a hülyeségért majdnem kibaszás után nagymamához átmenés, ugyanez megismétlés, csak tanulni vágyás jogcímen.

hogy lacika a nagymamát frankón nem baszta át, az akkor derült ki, mikor mutter két hét múlva megy be a szobájába, hogy most már végre zabálja meg a tojáslevest, míg kihűl, nem azért főzött bazmeg, azt azt látja, hogy lacika egy az rtv részletesnél vagy negyvenszer vastagabb dolog fölé mered, azt onnan mondja, hogy haggyámá muter, nem látod, éppen tanulom a minimalistákat. ezt mondjuk jónak mondta, muter a csukott ajtónak lépett meglepettségében hátra, azt a barátok köztet a szokottnál is nagyobb szótlanságba nézte végig aznap este.

és ez így ment vagy két hétig, mer voltak csomó tételek még, ilyenek:

– A diszkózás története és a DJ
– A mai diszkózás zenei stílusainak története, jellemzése, bemutatása
– Zenefelépítés, a mixelés elmélete és a buli felépítés.
– §  Rövidítések, alapfogalmak, angol nyelvismeret, kifejezések.
– Bűnmegelőzés.

este ezeket tanulta, napközben meg a takeszhoz járt át, mer volt neki keverője, három csatornás, meg cd-s játszója. teli vigyorrál a fején csöngetett be minden nap tízkor hozzájuk, azt a takesz muterja csodálkozott is, hogy a böcsiék gyereke hangosan köszön, és lábat is töröl. azt még a neten is utána járt a dolgoknak, keresett, kutatott, érdeklődött. és már nem csak a pina iránt.


1:51-től ajánlott jobban figyelni…

másfél évvel később lacika szomorúan gondolt arra a londoni kétszer hármas lukban, amit bérelt, hogy ha az első bulijukra 598-al többen jönnek el és a végén nem bassza pofán őket a club dózis tulaja, akkor most nem kéne megvárnia amíg a két román és a négy algír után ő is elmehet szarni.

az emeletről a csaj legalább azóta, hogy leszopta a sarki türkmén gyroszost, minden nap délben kap ingyen egy szendvicset.

GD Star Rating
loading...
Pályakezdő tutorial, 4.8 out of 5 based on 27 ratings

Vélemény?

About izomtibi

Check Also

Kezdődik a számolgatás a magyar válogatottnál

Jelen állás szerint még mindig van esélye kijutni a magyar labdarúgó-válogatottnak a 2020-as Európa Bajnokságra, …

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..