Brassói aprópecsenye másképp

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

pulykamelles-brassoi-001

A családunkban nagyon régi receptről van szó.

Hozzávalók (4 főre):

  •  70-80 dkg sovány sertéscomb
  • 1 kg mexikói zöldségkeverék (kukorica, sárgarépa, borsó, burgonyakockák)
  • 6 db egész tojás
  • Fűszerek: vegeta, kb. 10 gerezd fokhagyma, só, vaj, olivaolaj / sertészsír

Köret

  • kb. 10 szem közepes méretű burgonya

Elkészítése:

A több főzési művelet egyszerre is elvégzhető.

1. A 6 db tojást kb. 10 percig főzzük, levesszük a tűzről.

2. A mexikói zöldséget fagyosan egy nagyobb edénybe tesszük, annyi vizet teszünk rá, hogy ellepje, majd egy evőkanál jó minőségű vajat- és kb. 2 teáskanál vegetát teszünk bele. Így felforraljuk és főzzük lassú tűzön kb. 45 percig, majd teljesen leöntjük róla a vizet, és félretesszük.

3. A sertéscombot kisebb kockákra vágjuk. Nagyobb, mélyebb serpenyőbe ízlés szerint kb. 2 evőkanál zsírt vagy ugyanennyi olivaolajat teszünk. Ha a sertéscombokat felvágtuk, vízben átöblítettük, a felmelegített serpenyőbe tesszük, lassú tűzön addig forgatjuk, amíg a husok ki nem fehérednek. Ezután kevés vízzel felöntjük, majd kb. 2 teáskanál vegetát, és 5-6 gerezd fokhagymát hozzáadunk. A fokhagymát természetesen fokhagymanyomóval átnyomva adjuk a húshoz. Ízlés szerint sózzuk meg. Kb. 1,5 óra alatt takarékon a húst puhára pároljuk. Figyelni kell arra, hogy a vízmennyiség elegendő legyen, nehogy a hús megpiruljon. A vizet nem kell teljesen elfőzni róla, egy kicsi maradjon a zsíradékkal együtt.

4. Amikor a husi elkészült, levesszük a tűzhelyről.

5. A 6 db tojásról eltávolítjuk a héját, majd hosszában kétszer elvágjuk és vékony darabokra felszeleteljük.

6. Előveszünk egy jó nagy lábost, beleöntjük az elkészült, párolt sertéshúst, hozzáadjuk a párolt mexikói zöldséget és a felszeletelt tojásokat. Visszatesszük a tűzhelyre az ételt, majd lassú tűzön összekeverjük – átkeverjük, vigyázva, hogy a hús ne piruljon le. Ez a művelet kb. 2-3 percet vesz igénybe. Ezután lehúzzuk a tűzről az ételt, majd hozzáadunk még  kb. 4-5 db, fokhagymanyomóval átnyomott friss fokhagymát, az ételt ismét átkeverjük (már NEM a tűzhelyen), ezután fedővel lefedjük, hogy az ízek összeérjenek. Ez kb. 15-30 perc alatt megtörténik.

7. A burgonyákat megtisztítjuk, megmossuk, közepes – apróbb darabokra vágjuk ( nem hasábra ! ), kisütjük.

8. Tálalás: a sült burgonyára rászedjük a sertéshúsos feltétet.

 

Önmagában is nagyon finom, salátaféle nem nagyon való hozzá (szerintem).

Sajnos még fényképet nem készítettem róla, pedig nagyon jól néz ki…

Ha valaki elkészíti, várom a véleményét.

Jó étvágyat kívánok hozzá:

Lné V. Krisztina

GD Star Rating
loading...
Brassói aprópecsenye másképp, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Vélemény?

About aaa

Check Also

Mélyen a zsebébe nyúl a magyar szülő nyáron

Tábor, zsebpénz, nyaralás és játékok Budapest, 2017. június 22. – A nyári szezonban gyerekjáték bolti …

Egy Hozzászólás

  1. Ez jól hangzik, egy próbát megér! Köszi

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..