Család, gyerekek, boldog élet (csak egy idős ember bölcs gondolatai)

A cikk olvasási ideje kb. 4 perc

Tavasz van. Nagy öröm érezni a napsugarak melegét. Gyönyörű a kinyílt virágok bársonyos szirma. A természet olyan sok szépet ád. Mégis kevés ember tud elmenekülni a nyugalom tengerébe, hiába van körülöttük a természet csodája.

Miért van az, hogy a gond a szomorúság mindenkit lehúz és nem látják meg azt a sok szépet ami körülvesz minket és nyugalmat áraszt? Hova lettek a jószomszédi kapcsolatok, amikor szaladtunk valamit kölcsön kérni és nem szégyelltük, csak segítettünk kölcsönösen.

viejoysabio

A rokonokkal ugyanígy van. És nem csak a nagyvárosokban, de a csendes vidéki falvakban is. Sőt családon belül is csak elhallgatunk mindent. Hát hol van az őszinteség, a segíteni akarás?

Hiszen régen is voltak gondok, de a megoldás és nem az elhallgatás volt a cél.

Nagyképűség, magamutogatás, másnak látszani mint aki vagy, most ez van, ezt tapasztalom.

De hát mire jó ez? Előbb, utóbb úgyis kiderül az igazság. Túl sötét, amit látok?

Sajnos az esetek többségében mégis így van. Hát nézzünk egy családot.

Fiatalon, szerelemmel kezdődik minden kapcsolat. Eltelik pár hónap, vagy pár év és minden megváltozik. Miért törvényszerű ez? Nem akarunk ezen változtatni? Egyszerűbb tovább lépni?

És kezdődik újból és újból egy kapcsolat. Időközben gyerekek születnek a családokba. Az ő életükkel ki törődik?

A magány vagy az új párválasztás az ő életüket nem teszi széppé. A szerelem kezdete után, a változást nem kellene tisztázni? Ha együtt akar maradni a család, tisztázni kell a félreértéseket. Beszélni őszintén, megérteni és segíteni egymást. Hát hogy múlhat el a tiszta, őszinte szerelem, amivel kezdődött az életük.

Hibát követ el akár a férfi, akár a nő. De ha a családját választja és tiszta, szép érzéssel ragaszkodik párjához és gyermekéhez, miért ne lehetne ezt a kis félrelépést megbocsátani?

De csak is akkor, ha tényleg a családját akarja. Ha hátat fordít családjának és csak a maga szórakozását helyezi előtérbe, ilyenkor bizony nincs más választás, szét kell hogy váljanak útjaik.

De vajon mindketten megtesznek mindent, hogy tisztázzák dolgaikat?

Mi hiányzik a házasságukból? Mi az, ahol változtatni kell? Újból és újból csak az lehet a jó, ha őszintén tisztázzák az életükben bekövetkezett változásokat. Ha ez sikerül, újból szép lehet életük, nevelhetik gyermekeiket és kézen fogva mehetnek a nehéz utakon.

Hát nem lenne jobb így?

Ezen kívül a barátságokat is ápolni kell! Segíti a családok együtt maradását. Barátok, rokonok, egy jó vacsora, és után a jó beszélgetések, majd megpihenni egy nyugodt családban. Higgyék el kérem, ez megvalósítható.

Igaz, hogy zűrzavaros világban élünk, de nem törvényszerű, hogy a kapcsolatok tönkre menjenek.

Tudom, mindenki rohan, küzd az életben maradásért, vagy vagyonának gyarapodásáért. De mit ér ez, ha az emberek között nincs békesség?  Próbálja mindenki átgondolni élete útját, mert többet érnek a nyugodt szép évek, mint önzőn csak az önös érdekeit nézve élni az életet.

 

Hát mit ér a napfény, ha nem érezzük melegét?

Mit ér a tavasz virága, ha mellette érzés nélkül megyünk el?

És mit ér a gyerekkacagás, ha fülünk nem hallja meg?

Mit ér egy kézfogás, ha érzéseink hidegek?

Kérdések, de járjunk nyitott szívvel, és minden rendben megy.

About Nagymama

Check Also

Mélyen a zsebébe nyúl a magyar szülő nyáron

Tábor, zsebpénz, nyaralás és játékok Budapest, 2017. június 22. – A nyári szezonban gyerekjáték bolti …