Szomorú önpusztítás (történetek egy nagymama naplójából)

A cikk olvasási ideje kb. 4 perc

Mint mindig, itt is szerelemmel kezdődött a kapcsolat. Egy lány és egy fiú, hogy is lehetne másképp. Nemsokára egy gyermek érkezését várták.

Örült a család, bár nem volt házasságkötés, a fiú a szüleihez vitte a lányt. Előre nem lehetett tudni, hogy mit hoz a jövő.

Sajnos a fiatal anya minden problémáját itallal próbálta megoldani. Azt mindenki tudja, aki józanul tud gondolkodni, hogy az ital csak növeli, de nem oldja meg a bajokat. Szegény kis magzat, valószínűleg szenvedett a fiatal anya italozása miatt. Elérkezett az idő, és egy kisfiú született. Gyengén és szívproblémákkal jött a világra.

notas-un-diario-ricardo-piglia-L-6rskFg12

Az egész család örült és védelmezték, óvták a kicsi emberkét. A fiatalok még mindig szerették egymást, és a szülőktől külön költözve, önálló életet kezdtek.

Alig húsz évesen egy kisgyermeket nevelni, bizony nem könnyű feladat. A fiatal apa dolgozni ment. Sokszor ment haza arra, hogy a kismama sajnos kába állapotban volt. És a fiatal apa is, hogy oldja a feszültséget, belekóstolt az italba. Tudta, hogy nem old meg semmit, mégis újból és újból elkövette a hibát. Egyre nehezebben tudták elviselni egymást.

Ismét visszaköltöztek a fiú szüleihez. Nem volt munka, kevés volt a kereset, így nehéz volt a megélhetés. Egyre gyakrabban volt veszekedés, végül a fiatal anya hagyta el a családot. A kisfiút a nagymama védelmezte, Ő biztonságban volt.

Aztán egy szilveszter bálon a fővárosból jött fiatal nő ébresztett vágyat a fiatal apában. Megismerkedtek, és az érdeklődés kölcsönös volt. A fiatal nőnek egy kislánya volt, a fiúnak egy kisfia. Még a szülői feladat is hasonló volt. Bár a fiatal nő házasságban élt, de házassága maga volt a pokol és már felbomlóban volt.

Ismerkedésük után gyakran találkoztak. A kisfiú is elfogadta a fiatal anyukát, így kapcsolatuk odáig ment, hogy összeköltözést terveztek.

Ez idő alatt a fiatal anyuka és kislánya valósággal megszöktek a durva házasságból. Albérletbe költöztek és a fiú itt már velük volt. Sajnos a fiatal apa és a kislány nehezen viselték el egymást. Ez nagyon megnehezítette az életüket.

Az anya házassága felbomlott és válás lett a vége. Majd a lány szüleinek a segítségével egy nagyobb lakást vettek és további életük a szülőkkel együtt gördült. Közben vidékről a kisfiút is magukhoz vették.

A kisfiú a fővárosban kezdte el az iskolát. Bizony bonyolódott az életük. Az anya gyermekéből nagylány lett és kivált a családból. Az anya mellette volt és segítette mindenben. Neki volt nehéz az élete. A kisfiú már ötödik osztályos, amikor tervbe vettek egy vidéki költözést. Közben mennyi gond!! A fiatal anya erőfeszítése határtalan.

Mindent előteremtett és megvették a vidéki házat. Közel a fővároshoz, mert hiszen a munkahelyük ott van. Az apa boldog és elégedett. Szép minden, jó levegő, kényelmes a ház. A fiatal apa élvezte a szabad életet, hiszen vidéken nőtt föl, neki ez volt az igazi otthon. A fiú már nyolcadik osztályba jár itt a vidéki iskolában. Sajnos az ital közbeszólt. Olyan sok kapcsolatot tett már tönkre, félő ennek a kapcsolatnak is itt lesz a vége.

Pedig nehéz az anyagi helyzet is. Össze kellene fogni, de ez az italozó apát nem érdekli. Saját kedve szerint akar élni.

Még fiával sem törődik, minden gond a fiatal anyára nehezedik. Hiába az erőfeszítés, az együttlét nagyon nehéz. Nincs ünnep, nincs szabadidő, amit kedvtelve együtt töltenének.

Szomorú ez így, hát mi lesz a vége?

 

A múlt emlékeiből élni nem lehet

A gondok súlya alatt elmúlt a szeretet?

A szó már semmit sem jelent

A mozdulat már nem simogató.

Távolodnak térben és időben egymástól.

GD Star Rating
loading...
Szomorú önpusztítás (történetek egy nagymama naplójából), 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Vélemény?

About Nagymama

Check Also

Mélyen a zsebébe nyúl a magyar szülő nyáron

Tábor, zsebpénz, nyaralás és játékok Budapest, 2017. június 22. – A nyári szezonban gyerekjáték bolti …

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..