Az óriásölő [Kritika]

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

Az utóbbi időben egyre népszerűbbek a klasszikus mesetörténetek modern filmbe való átültetése. A Hófehérke, a Jancsi és Juliska, az Óz is fellett mostanában dolgozva új nézőpontok szerint. De itt van még Az óriásölő című fantasy is, mely az égig érő paszuly és az óriások történetét eleveníti fel.

Maga a történet nem bonyolult: Jack, az egyszerű parasztgyerek szert tesz varázsbabokra melyek égbe vezető növényzetet növesztenek az óriások birodalmába, ahová fogságba esik a hercegnő, akit ki kell onnan szabadítani. De nem csak, hogy egyszerű a történet, még teljes egészében kiszámítható is. Szokásos fantasy történetvezetést követ az egész. Persze azért is tűnhet így, mert a cselekményt valószínűleg már ismeri mindenki.

jack-the-giant-slayer01

Talán nem baj, hogy kiszámítható a film minden egyes pontja, hiszen ez is olyan alkotás, ami nem akar komoly elméleteket gyártani, hanem inkább a látvánnyal lenyűgözni. Természetesen ez is egy mesebeli világban játszódik így mindenképp ezt a káprázatos helyszínt kell kiemelni. A készítők így is tettek. Csodaszép tájakat, helyszíneket, díszleteket láthatunk. Továbbá profi módjára elkészített CGI effekteket is. Ebből elég sok van a filmben, de azért látszik, hogy próbálták visszafogni magukat a készítők, mert ahol lehetett azért hanyagolták a számítógépes megjelenítést. Szerencsére kiválóan sikerültek a látvány elemek és így nagyon élvezetesek azok. Rengeteg akcióval vegyül ez, szóval abszolút elfogadható a film e tekintetben. Bár nem nyúlt kiemelkedő látványt más hasonló fantasykhoz képest, de azt a fajta színvonalat hozza és ez már elég a szórakoztatáshoz. De így sajnos nem lesz egy emlékezetes alkotás, hiszen minden évben készül több ilyen produkció.

Jack-the-Giant-Slayer_02

A látvány mellett a hangzás is nagyon fontos egy ilyen film esetében. Kiváló hangeffektek, zenei betétek hangzanak el e mű alatt. Nagyban növelik a film élvezhetőségét, bár ezekkel is az a helyzet, mint a képi effektekkel, hogy a megszokott hollywoodi színvonalat hozzák és semmi többet.

Természetesen egy ilyen kaliberű filmhez neves színészek is kellenek. Jack szerepében Nicholas Hoult látható, aki nem rég az Eleven testekben is főszerepet játszott hasonló nagy sikerrel, mint itt. Elmont névre hallgató katonaként játssza az egyik főszerepet a híres Ewan McGregor. Szerencsére ő is hozza a tőle megszokott színvonalat.

Ewan-McGregor-in-Jack-the-Giant-Slayer

A filmet egyébként Bryan Singer rendezte, aki már járatos a hasonló, látványos filmek készítésében. Rendezett ő X-men filmeket, de a Superman visszatértet is.

Tehát Az óriásölő című film egy szórakoztató fantasy, amit ajánlok minden kikapcsolódni vágyónak. De szigorúan csak egy egyszeri nézésre, mert több nincs a filmben.

GD Star Rating
loading...
Az óriásölő [Kritika], 5.0 out of 5 based on 1 rating

Vélemény?

About E.T.

A Debreceni Egyetem Szabad Bölcsészet szakának Filmtörténet és filmelmélet szakirányán végeztem. Továbbá a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen szereztem Sajtótechnikus végzettségemet. Tanulmányaimból fakadóan a filmek világa és a filmkritika írás különösen érdekel. A filmek területén kiváltságos érdeklődési területem nincs, minden érdekel, ami filmmel kapcsolatos.

Check Also

Kondorosi iskolások filmterve vált valóra

Közel húsz általános iskolai osztály diákjai pályáztak filmtervekkel az EAThink2015 Európai Uniós projekt nemzetközi pályázata …

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..