Vakáció

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

A tervezett pihenés szinte még el sem kezdődött, máris véget ért. Millió gondolat kavarog a fejemben, és mikor egy kiugrik, késztetést érzek, ha szakértelem nélkül is, de próbáljak róla írni.

Vége a tanévnek, itt a vakáció és millió probléma merül fel ezzel kapcsolatban. Szerencsés az a család, aki egész nyáron együtt tud lenni gyermekével vagy gyermekeivel. Vagy a nagyszülők tudják vállalni és vállalják is örömmel az unokák felügyeletét.

hoforras-vakacio-gyula copy

Persze van sok, táborozásra alkalmas, különböző témákat felölelő lehetőség. De hát ez mind pénzbe kerül, és sokszor nem kis összeget kell fizetni érte.

Úgy negyven évvel ezelőtti napközis táborok, bizony nagy segítséget adtak a szülőknek. Megfizethető volt és biztonságos. És a két szabadság a szülőkkel, a nagyszülők biztos segítsége, és már vége is lett a nyári vakációnak.

Sajnos napjainkban a bűnös csábítások is, lányaink és fiaink útját állják.  Nehéz átlátni és megélni ezeket a nehézségeket. De ott ólálkodnak, a felügyelet nélkül unatkozó gyerekek körül. Persze mindezek ellenére szükség van a kikapcsolódásra és feltöltődésre. Jó lenne ha a gyerekek mind játékossággal tölthetnék az egész nyarat, de ha mindentől tiltjuk a fiatalokat, ez akaratossá teszi őket és csupán bosszantásként olyan dolgokat próbálnak ki, ami bizony tévútra terelheti őket, pont azért, mert a rossz bizony könnyen elér mindenkit.

Kell valami feladat, valamiért felelősséget kell vállalniuk. De ezt úgy éljék meg, hogy megértsék, szükség van a segítségükre szülőknek, nagyszülőknek egyaránt. Ha játékos is a nyár, kell, hogy kicsit felnőttek is legyenek, de ne érezzék ezt kényszernek.  Jó lenne ha inkább büszkék lennének arra, hogy családnak szüksége van az Ő segítségükre. Én tudom, hogy mindez nem könnyű és persze gyereke válogatja, hisz nincs két egyforma gyerek sem. Remélem minden szülő ismeri a gyermekét, és megtalálják a megfelelő feladatot a fiataloknak. Hiszen olyan hamar véget ér a nyár és kezdődik újra az iskolai munka, a stresszes napok újra támadnak. A jól eltöltött vakáció erőssé teszi a gyerekeket és az adott helyzeteket és feladatokat ügyesen tudják megoldani. Már ez is feladat, hogy elgondolkodjunk és helyesen döntsünk a nevelés ilyen módjáról.

Remélem sok szülőt megtalál ez a gondolat, és alkalmanként helyesen tudnak majd dönteni.

A nyár, a meleg napsugár

Várj a nyaraló gyerekeket.

A túrázás, az állatok,

A természet megismerése,

Szélesíti gyermekeink látókörét.

A hullámzó vizek, az érett gabona illata,

Felejthetetlen, és megkönnyíti az élet nehéz napjait.

GD Star Rating
loading...
Vakáció, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Vélemény?

About Nagymama

Check Also

Mélyen a zsebébe nyúl a magyar szülő nyáron

Tábor, zsebpénz, nyaralás és játékok Budapest, 2017. június 22. – A nyári szezonban gyerekjáték bolti …

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..