Egy vidéki nagyszülő igazi kincs!

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

A gyerekek után jöhetnek a nagyszülők. Micsoda öröm az unokák fogadása. Egy városi gyereknek a vidéki nagymama egy kincs. A vidéki gyerek felügyeletet sokkal könnyebb. A megszokott környezet önmaga adja a játékosság lehetőségét. Már a szomszédok, vagy a falu határában meg lehet találni az érdekességeket.

De egy városi gyerek mire megy a környezetével? Legvégső esetben marad az internetes játékok sora. És mennyi rossz útra terelő esemény. A vidéki nagyszülőhöz való utazás már maga izgalmas élmény. Na és ott a sok újdonság és a kényeztetés, ami leginkább a nagymama feladata.

201108050005_nagymam_kolcson

Öröm a gyereknek, öröm a nagyszülőnek. Hétvégén a szülők látogatása teszi teljessé a nyaralást. Beutazni a környék híres és érdekes területét, hallgatni történeteket a nagyszülők gyerekkoráról. Hát az bizony egészen más volt. A történetek szinte hihetetlenek. A mai kor gyerekének a környezete annyira más, és élete sem hasonlít a nagyszülőkére. És szinte vágynak megélni azt az egyszerű, mégis izgalmas történeteket, amit a nagyszülők éltek. Persze ez mindig így volt.

A nagyszülők, amikor gyerekek voltak  az öregek történeteit hallgatva szintén hitetlenkedtek, és szerették volna az akkori játékokat játszani. Ahogy változik a világ, formálja az embereket és formálódnak a gyerekek is. Most sokkal tájékozottabbak, sokkal többet tudnak a világ dolgairól, és nagy dolgokról álmodnak. A hosszú beszélgetések jól összekovácsolják nagyszülőket és unokáikat.

Az ilyen nyaralás felejthetetlen. Széppé teszi az emlékeket, és majd valamikor a gyerekek is, mint nagyszülők élvezik a nyaralást unokáikkal. De ne szaladjunk ennyire előre. Napjaink problémáit próbáljuk valahogy megoldani. Tényleg szerencse, ha vannak nagyszülők és tudják vállalni unokáikat, és a gyerekeknek nem kell az utcákat magányosan (csapatosan) járni. És szerencse az is, ha a nagyszülők megértik unokáikat és együtt tudnak az Ő álmaikkal repülni. A szülői gondok persze megmaradnak úgy is. És ha kis időt is együtt tudnak gyerekeikkel tölteni, ennél nem lehet jobb semmi. Hiszen hamar elszalad a nyár, kicsi és nagy gyereknek kezdődik a tanulás. Ha a nyár jól telt el, megerősödve kezdik az iskolai rendet.

Aztán jön a szomorú tény:

Vége a nyárnak,

A ragyogó napsugárnak,

A Balaton lágy csobbanásának,

A gyerekek zsivajának,

Kutya ugatásnak,

A lovak vágtatásának.

Kezdődik a tanév,

És vége a lágy, meleg nyárnak.

GD Star Rating
loading...
Egy vidéki nagyszülő igazi kincs!, 5.0 out of 5 based on 5 ratings

Vélemény?

About Nagymama

Check Also

Mélyen a zsebébe nyúl a magyar szülő nyáron

Tábor, zsebpénz, nyaralás és játékok Budapest, 2017. június 22. – A nyári szezonban gyerekjáték bolti …

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..