Gondolataim (újratöltve)

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

Valami szépet kellene írni, valami napsugarasat. De a felhők mindig eltakarják a napot. A szél tovasodorja, de újak jönnek és elrontják a játékot. Ezután elered az eső, áztatja a földet, de a szemünkből a könny árad szét. Hát valahogy az élet is ilyen. Változó és sokszor szomorúságot hozó, védekezni nem tudom, hogy lehet. Hiszen nem tudjuk, hogy mikor mi következik. Ha előre látnánk a jövőt, kikerülhetnénk a bajt? De valahogy mindig belefutunk. Kijelölt sorsunk megváltoztathatatlan. Ez már megint zavaros kicsit. De bármit is mondunk, valahogy mindig ide érünk el.

Ó persze az is egy elképzelés, hogy sorsunkat mi igazgatjuk. De csak a kijelölt téren belül mozoghatunk. Ott lehet jobb vagy rosszabb utat választani, de teljesen más útra nem térhetünk.Merem állítani, hogy sorsunkat már születésünk előtt kijelölik. Hogy ki és hogyan, hát ez a fejtegetés már bonyolultabb, mint amit én meg tudok érteni. Nem is tudom, hogy miért fogok ilyen gondolatok fejtegetésébe? Hiszen nem értek hozzá, nem tudom megmagyarázni, hogy miért van. Csak az érzések, a gondolat mögötti érzések vezetnek. Persze jó lenne egy tudományos magyarázat, de lehet ezt egyáltalán tudni?

www.tvn.hu_15c1b1ef24868b6b1b8474e39061c6a3

Azt, hogy ebből, hogy lesz napsugaras írás, azt nem tudom. Ahogy jönnek a gondolatok, le kell írni. Valahova csak eljutunk. Ha ezeket a sorokat olvassa egy íráshoz értő ember, biztosan kinevetne. Én nem is akarom elhitetni, hogy ez így jó. De azt hiszem, hogy őszinte a gondolat és sok egyszerű ember meg is érti. Remélem látómezőbe kerülnek az általam felvetett gondolatok.

Sajnos magányos életem mindig keserű, pedig nyár van, ragyogó napsütés és meleg, néha több is mint kellene. Jó lenne, ha az emberek szívébe is lenne napsütéses meleg. Akkor tovább tudnánk adni, családon belüli és családon kívüli kapcsolatainkba. Nagyon sok boldog ember hajtaná esténként álomra a fejét és reggel napfényre ébredne. Hát így érnénk el az áhított napfényre, ragyogna minden és az életünk így menne tovább. És ha az utunk végére érnénk, szeretteinknek hagyhatnánk a Nap sugarát!

Minden ember boldogságot szeretne

De sokszor csak üres tér az élete.

Lebegve együttérzésre vár,

Egy szilárd talajra, hogy megállja a helyét,

És valaki mindig megfogja a kezét!

GD Star Rating
loading...

Vélemény?

About Nagymama

Check Also

Mélyen a zsebébe nyúl a magyar szülő nyáron

Tábor, zsebpénz, nyaralás és játékok Budapest, 2017. június 22. – A nyári szezonban gyerekjáték bolti …

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..