Felvételik most…

A cikk olvasási ideje kb. 2 perc

Most, hogy közeledik a felvételi időszak sok fiatal fejében megfordul, hogy még el sem döntötte, hogy hova is menjen továbbképezni magát- a február 15 pedig vészesen közeleg.

1

Hova is érdemes jelentkezni? Először is- ha még nem döntöttük el-át kell gondolnunk, hogy valójában mi is érdekel minket, miben dolgoznánk szívesem a jövőben. Nem feltétlenül a magas pontszámú szakok lehetnek a csábítóak- ezért fontos, hogy ne oda adjuk be a jelentkezésünket, amilyen szaknak a legmagasabb a pontszáma, hanem arra kell fókuszálnunk, ami igazán érdekel és amit szívesen csinálnánk a jövőben- ne csak azért célozzuk be a magas pontszámú szakokat, hogy „legyen belőlünk valaki”, hanem azért mert igazán érdekel az, amit a jövőben tanulni fogunk és ne fanyar arccal üljünk be az iskolapadba, hanem vidáman teljenek el a napok.

Sokakat aggaszt a magas pontszám, az emelés, de ha belegondolunk nem is olyan vészes a helyzet. A lényeg az, hogy ha valamilyen célt kitűz maga elé az ember, akkor foggal-körömmel ragaszkodnunk kell hozzá és mindenáron harcolni érte- így van ez a tanulással is, melynek lényege a rendszeresség és a kitartás. Ha már eldöntöttük, hogy milyen egyetemen vagy főiskolán végezzük a tanulmányainkat, akkor csak az a cél lebegjen a szemünk előtt, hogy célunkat elérjük és bejussunk.

Az igazán nagy pontszám az érettségiben rejlik- ha azt megcsináljuk, és jó eredményekkel zárul a vizsga, akkor szinte nyert ügyünk van.

Az érettségi másrészt viszont felkészít az egyetemi életre, ahol csak vizsgák lesznek- itt elfelejthetjük a szóbeli feleleteket, a röpdolgozatokat vagy a témazárókat. Az érettségi lényege, hogy megtanítson arra, hogy egy vizsga nem annyira nyomasztó és szörnyű, amilyennek a diákok gondolják, és hogy tanulással nagyon jó eredmények érhetőek el. A leghasznosabb tanács az, hogy nem kell megijedni tőle: a legjobb az, hogyha az ember úgy fogja fel mint egy egyszerű dolgozatot, amelyre ha felkészül és rendszeresen tanul nap mint nap, akkor semmi baj nem lesz.

About Vdorina99

Check Also

Jelentés a könyvfesztiválról

Szerzőként megjelenni a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon talán minden író álma. Hatalmas élmény találkozni az olvasókkal, …