Önbizalom és önbecsülés- ami nélkül semmi sem megy

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

Ön is érezte már, hogy soha “nem elég jó”, vagy hogy egy kitűzött célt soha nem fog tudni elérni? Ez egy nagy hiba: ne érezze magát értéktelennek és feleslegesnek! Csupán két dologra van szüksége: önbizalomra és önbecsülésre!

Ahhoz, hogy megingathatatlan legyen az önbizalma, be kell tartania a közismert tíz egyszerű alapelvet- ha valóban észben tartja őket, gyökeresen megváltozhat az élete- méghozzá nagyon jó irányba!

1

1.) A status quo törvénye- ennek a törvénynek az a lényege, hogy az ember nem lehet jobb, nagyszerűbb, mint amilyen most, hiszen a tudatossági szintjéből már kihozta a maximumot. Ha ilyen marad, akkor hiába dolgozik többet, az eddigi eredményei többé-kevésbé ugyanazok maradnak. Az egyetlen megoldás csakis az önfejlesztés lehet.

2.) A választás törvénye- csakis egyetlen egy dolog felett van hatalma, ez pedig nem más mint a saját gondolkodása, azaz mindig Ön dönt az élete külső körülményeivel kapcsolatos hozzáállásáról. A pozitív gondolkodás és a negatív gondolatok kizárása csakis Öntől függ. Átlagosan 1-1,5 év alkatt lehetséges teljesen megváltoztatni a gondolkodásmódját és a hozzáállását.

3.) A pozitív énkép törvénye- ez az önbizalom és az önbecsülés elsődleges oka. Két altörvényét ismerjük: magas önbizalommal nagyobb eséllyel leszünk sikeresek, magas önbecsüléssel nagyobb eséllyel leszünk boldogok.

4.) A jelenlét törvénye- lényege, hogy az önbecsüléssel kapcsolatos problémái elől nem tud elfutni, előbb-utóbb rendbe kell tennie őket.

5.) A hullámvasút törvénye- ez a törvény kimondja,hogy az alacsony önbecsülésű ember sikereinek szűrőjén látja a valóságot- ergo, ha sikeres megnő az önbizalma, viszont ha valamiben kudarcot vall, akkor értéktelennek érzi magát. A megoldás :magas szintű önbecsülés kiépítése, valamint függetleníteni a külvilág eseményeitől.

6.) A Fair Play törvénye- az élet soha nem fair, semmi nem jár automatikusan, varázsszóra. A céljáért tennie kell, hogy elérje azokat.

7.) Az irányítás törvénye- lényege, hogy csakis Ön irányítsa az életét, ez által egyre jobban fogja érezni magát.

8.) A megfelelés törvénye- lényege, hogy amilyen Ön belül, olyan kívül is, azaz a külső világa egyben a belső világának tükörképe is. Ha magas az önbizalma boldogabb és sikeresebb ember lesz.

9.) A vonzás törvénye: lényege, hogy azt vonzza be az életébe, amely összhangban van az énképével: ha pozitív pozitív eseményeket, ha negatív, akkor negatív eseményeket vonz be az életébe.

10.) A pozitív elvárás elve- e törvény lényege, hogy minél biztosabb Ön valamiben, annál valószínűbb, hogy az be is következik, azaz ha hisz magában akkor semmi sem lehetetlen.

GD Star Rating
loading...

Vélemény?

About worldsoul

Check Also

Jelentés a könyvfesztiválról

Szerzőként megjelenni a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon talán minden író álma. Hatalmas élmény találkozni az olvasókkal, …

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..