Három mágikus dolog a sikerhez

A cikk olvasási ideje kb. 2 perc

Mindenki kíváncsi, hogy mi az a három tulajdonság amely segítségével nagyon gyorsan lépkedhet előre a ranglétrán…

2

Minden fejben dől el : “Sikeres leszek!” – a legjobb az, hogyha nem a legnagyobb álmát akarja megvalósítani az ember, hanem először kicsiben kezd el gondolkodni. Nagyon sokat segíthet az, hogyha az ember kitűz maga elé egy feladatot, amiről úgy gondolja, hogy képes lesz egy hónapig tartani. Nem kell nagy dolgokra gondolni, például mindennap megtanul öt spanyol szót vagy 30 napig tart rendet az íróasztalán vagy mindennap csinál három fekvőtámaszt. Bármilyen dolog szóba kerülhet, amiről az ember úgy gondolja, hogy meg tudja csinálni. Fontos tanács az egyperces napi rutin – vagyis reggelente fordítsunk egy percet arra, hogy átgondoljuk a napunkat – még mielőtt bármit is csinálnánk. A legelső az legyen, hogy összeírjuk a teendőket, és határozzuk meg azt, hogy mi teszi majd sikeressé a napunkat.

Igazi csapatjátékos? A munkában ez a tulajdonság szinte elengedhetetlen, hiszen az, hogy az ember csapatjátékos legyen legalább annyira fontos mint az, hogy szakképzett kolléga. Ha még nem tag valamilyen csoportban, érdemes csatlakozni egyhez, hogy kiderüljön az, hogy milyen a közös munka ugyanazért a célért. Egyszerű és könnyen kivitelezhető: sütivásár szervezése. Egy ilyen kis “üzleti vállalkozás” nagyon összeszedett csapatmunkát igényel- nem beszélve arról, hogy a befolyt összegből akár egy komolyabb vállalkozásba is bele lehet kezdeni.

Lelkes és kiegyensúlyozott kolléga?  Az első és legfontosabb az, hogy keressen inspirációs forrásokat, amelyek friss ötletekkel látják el. Egy egyszerű példa: menjen olyan helyekre, ahol még soha nem járt, tegyen meg olyan dolgokat mint ezelőtt még soha! A másik módszer az inspiráló idézetek gyűjtése, amelyeket bármikor előkaphat. A második hasznos tipp: feljegyzések vezetése  az okostelefonjában, hogy folyamatosan leírhassa a hirtelen jött ötleteit, elképzeléseit, terveit. A harmadik hatékony módszer a motivációs tábla készítése – vagyis gyűjtse össze azokat a képeket, verseket és idézeteket amelyek erőt adnak, viszont a céljait is ábrázolják. Legcélszerűbb az íróasztalára vagy a fölé helyeznie, hogy mindig szem előtt legyenek a céljai.

GD Star Rating
loading...

Vélemény?

About Vdorina99

Check Also

Jelentés a könyvfesztiválról

Szerzőként megjelenni a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon talán minden író álma. Hatalmas élmény találkozni az olvasókkal, …

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..