Pozitív emberek – Pozitív élet

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

Sok embernek sikerült magáévá tenni azt a téves közmondást, miszerint “Az ellentétek vonzzák egymást”. Tapasztalat, hogy a nem körültekintően megválasztott ismeretségeknek, barátságoknak, szerelmeknek, munkatársi kapcsolatok rendre kudarcba is fulladnak. Ez csak idő kérdése…

A pozitív életfelfogás ezzel szemben azt hirdeti, hogy “A hasonló a hasonlót vonzza.” Ez az életfelfogás arra alkalmas, hogy megtalálják egymást azok az emberek, akik hasonlóképpen gondolkoznak, hasonló életszemlélettel rendelkeznek.

1

Miért fontos ez?

A pozitívan gondolkozó emberek minden hibájukban meglátják a tanulságot, azt értékelik, elemzik, és figyelnek arra, hogy többet ne kövessék el.

A pozitív életfelfogás az, mely egyedül alkalmas arra, hogy megoldódjon még a legkomolyabb problémás helyzet is.

A pozitív emberek egymást inspirálják, ösztönzik, csak ilyen szellemi környezetben születhetnek meg a nagy ötletek, a nagy volumenű tervek, és azok sikeres megvalósítása.

A pozitív életszemlélet indít el mindenkit a vágyak, az álmok megvalósításának útján.

Amikor pozitívan állunk a másik emberhez, és az hasonlóképpen viselkedik velünk szemben, akkor fogunk vele barátságot kötni, mert jól érezzük magunkat a társaságában. 

Akkor is pozitív felfogással élünk, amikor valakit meglátunk, szerelmesek leszünk, hiszen valamiért vonzódunk az adott emberhez.

Megfigyelheted, hogy az az ember, akinek nagy baráti, ismeretségi köre van, minden esetben pozitív szemlélettel éli az életét. Segítőkész, baráti, jókedvű, bíztató, szépen halad előre az általa kitűzött cél felé.

A pozitív ember sosem panaszkodik neked a problémáiról, hanem pont annyit beszél róla, amennyit kell, pont annyi fontosságot tulajdonít az adott problémának, amennyit az ér, megoldásközpontú, jövőorientált.

A pozitív emberek távol tartják magukat a negatív felfogású, síró-rívó, panaszkodó, sikertelen, bizonytalan, célok nélküli emberektől, mert károsan hat mind a személyiségükre, mind a lelkivilágukra.

A pozitív ember mindig mosolygós, hangulata kiegyensúlyozott.

A negatív emberek energiavámpírok, akik lehúzzák az egészséges életfelfogású emberek energiáit, és ebből táplálkoznak. Az ilyen emberek sohasem fognak jutni egyről a kettőre, hacsak önképzés útján meg nem szabadulnak a saját maguk által felállított, vagy szülői, tanári (stb.) rossz mintaként követett korlátaiktól.

Akiknek a társaságában nem érzed jól magad, azzal szakítsd meg véglegesen a kapcsolatot.

Vedd körül magad sikeres, energikus, pozitív életszemléletű és lelkületű emberekkel, ha Te is hasonló életre vágysz !

 2

GD Star Rating
loading...
Pozitív emberek - Pozitív élet, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Vélemény?

About Krisztina Várnay

Privát végzettségem jogász és igazságügyi medátor, emberi jogok tanár. Újságíró-kommunikációs technológiák képzésen részt vettem. Jelenleg a KRE BTK szociológia szakán tanulok, miközben az University UNESCO hallgatójaként célom a nemzetközi globális fejlődés és a katasztrófavédelem területén történő segítségnyújtás.

Check Also

Jelentés a könyvfesztiválról

Szerzőként megjelenni a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon talán minden író álma. Hatalmas élmény találkozni az olvasókkal, …

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..