Ügyvédválasztás.hu

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

Magyarország a tízezer ügyvéd országa. Ügyvédi irodát már szinte minden kapualjban lehet találni.

1

Amikor olyan helyzetbe kerül valaki az életében, hogy szüksége lenne ügyvédre, akkor a saját problémáján kívül legalább akkor súllyal jelent dilemmát, hogy melyik ügyvédi irodához forduljon ügyével.

Sokakban felmerül ellenérzés, elutasítás az ügyvédek jogi képviseletével szemben. Legtöbbször barátok, ismerősök segítségét próbálják kérni, összegyűjtik az ajánlatokat, neveket, tapasztalatokat.

Az átlagemberek kifejezetten félnek a sztárügyvédektől, tartanak az átlagos mentalitású és ügyvitelű jogi képviselettől, és egyenesen menekülnek a nagydumás ügyvédek elől.

Az emberek legelőször a szimpátiát keresik, majd próbálnak bizalmat szavazni az adott ügyvédnek, de a negatív tapasztalatok sokasága miatt legritkább esetben tárják fel őszintén az ügyvéd előtt a valós helyzetet.

Az emberek szívük szerint olyan ügyvédet keresnének, aki azt vállalja, hogy sikerre viszi az ügyüket. Ilyen ígéretet tenni azonban felettébb nagy könnyelműség, felelőtlenség. Nincs az az ügyvéd, aki  biztonsággal állíthatja, – a mai magyar jogszabályok ismeretének-, az eltérő bírói gyakorlatok és kúriai döntések tükrében- hogy a hozzá forduló ügyfelek jogi ügyeit 100 %-os biztonsággal sikerre tudja vinni.

De mire számíthat akkor az állampolgár, ha jogi ügyintézésre, képviseletre van szüksége?

Nézzük az ügyvédválasztékot….

Sztárügyvéd (a média által futtatott ügyvédek) – konzultációs díj általában 40-55.000 Ft., jogi képviseletre megbízás, első ügyintézés – akár többszázezer vagy többmillió forint, az eljárás végéig még többszöri fizetésre felhívások.

Nemzetközi ügyvédi iroda (több ügyvéd alapítja) – konzultációs díj általában 25-40.000 Ft., jogi képviseletre megbízás, első ügyintézések teljesen változó megbízási díjjal és költségfedezéssel, az eljárás végéig szintén többszöri fizetésre felhívások.

Egyszerű ügyvédi irodák, egyéni ügyvédek (a polgárok számára többnyire felkeresett ügyvédi iroda) – konzultációs díj általában 15-20.000 Ft., jogi képviseletre megbízás, első ügyintézések 40-100.000 Ft.,  az eljárás végéig kb. 300-500.000 Ft. kiadással lehet számolni.

2

A kiadások polgári jogi eljárásokban és büntetőeljárásokban történő jogi képviseleti megbízásokra értendők.

Figyelemmel kell lenni arra, hogy a kifizetett megbízási díjak, illetékek, költségek nem mindig állnak arányban az elvégzett munka mennyiségével, minőségével.

Ezekre a momentumokra a következő részben fogunk kitérni.

GD Star Rating
loading...

Vélemény?

About worldsoul

Check Also

Ipari beruházások húzzák az építőipart és a turizmust

A kritikus munkaerőhiány miatt akadoznak a lakásépítések Budapest, 2017. április 18. – Még mindig az …

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..