A megcsalás főbb okai II.

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

Az előző cikkben a házasságban élők megcsalási okai kerültek boncolgatásra. Ebben a cikkben a nem házasságban, hanem párkapcsolatban élők félrelépési okait vesszük elő.

A második szituáció: Huszonéves fiú és lány tartós párkapcsolatban élnek, az egyikük viszont félrelép. A kérdés még mindig nyitott: Miért?

2

A félrelépés okai lehetnek: 

1. A párja keveset foglalkozik vele

2. Ellaposodott a kapcsolatuk, elmúlt a szenvedély

3. Beleszeret valaki másba

4. Korábbi megcsalás „megtorlása”

Az első ok hátterében a következő szituáció állhat: az egyik fél mostanában nagyon elfoglalt lett, köszönhető ez a családi okoknak vagy éppen az egyetemi visgaidőszaknak, esetleg a munkának. A másik fél vár egy darabig, megértő a párjával, aki lassan már túlzásba viszi a dolgot. Itt megbomlik az egyensúly: nem olyan a kapcsolat mint régen, az egyik fél teljesen feleslegesnek érzi magát a másik mellett, azonosítja magát egy pótlékkal, amit csak akkor vesz elő a párja, ha neki tetszik.

A második ok hátterében állhat az, hogy a kapcsolat első hónapjaiban nagyon nagy volt a szenvedély, de idővel ez alábbhagyott. Csökkent az együtt töltött idő, egyre inkább a megszokás lett úrrá a kapcsolaton, nem a szerelem.  Tudatosul, hogy a párunkat egész egyszerűen meguntuk, már semmilyen érzelmet nem ébreszt.

A harmadik ok a legreálisabb, főleg a nőkre jellemző ok a megcsalást illetően, ha beleszeretnek valaki másba. Viszont ez az opció nem valósul meg a második ok nélkül, a második ok vonzza a harmadikat. Nem lehet másba beleszeretni ha az ember boldog párkapcsolatban él és szerelmes a párjába. Először a kapcsolat ellaposodik, utána nyitottabb lesz az ember az új érzelmek felé, így könnyebben beleszeret valaki másba, aki számára új, rejtélyes és izgalmas.

A negyedik ok leginkább a férfiakra jellemző. A háttérben állhat az, hogy szerelmes lett egy lányba. De nem a megfelelőbe. Nagyon nem. Megcsalta, átverte, játszott az érzelmeivel. Idővel úgy tűnik, túltette magát rajta, de benne maradt egy amolyan „gyűlölködés és megvetés” a női nem iránt. Előző kapcsolatából hozott sértettségét most jelenlegi kapcsolatában próbálja „visszaadni”.

About Vdorina99

Check Also

Jelentés a könyvfesztiválról

Szerzőként megjelenni a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon talán minden író álma. Hatalmas élmény találkozni az olvasókkal, …