Idegesítő szomszédok – Itt a megoldás!

A cikk olvasási ideje kb. 4 perc

Előző cikkünkben megemlítettünk néhány idegesítő jószomszédi szokást, amelyek tönkretehetik a vasárnap délutánt vagy adott esetben a hétfő reggelt, ezúttal pedig megmutatjuk, hogyan lehet tenni azért, hogy a vasárnap délután nyugodt maradjon, és hétfő reggel ki tudjunk állni az autónkkal.

Nézzük, milyen problémákkal néztünk szembe eddig!

Nagyothalló öreglányok reggeli talkshow-ja

Borzalmas lehet arra ébredni hétvégén reggel, hogy a nyitott ablakon beszűrődik a fény az öreg nénik reggeli kotkodálása. Az ilyen esetek megoldására több módszer létezik, van, aki szimplán becsukja az ablakot, van, aki kiordít, hogy csendet kér.

Az idősebb emberek nem mindig vesznek tudomást a másikról, őket nem zavarja az, ha valakinek az idegeire mennek egy ilyen akcióval, mert nem gondolnak bele, hogy mit is tesznek. Paraszt módon nem ordibálhatunk át, hogy csend legyen, mert lehet, hogy azt rossz néven vennék, tehát marad a probléma tüneti kezelése helyett a gyökérnél való kutakodás: ha ráérünk, próbáljuk meg nekik elmagyarázni, kulturált hangnemben, hogy reggel legyenek szívesek csak valamelyik kapun, illetve valamelyik házon belül kinyitni a szájukat.

Éhező kutya a szomszédból

Nem jó érzés, amikor látjuk, hogy a kertünkben szanaszét vannak taposva a virágok, és hogy a kerítés is szét van rágva. Megoldás lehet az erősebb kerítés építése – ez persze jelentős többletköltséggel is járhat, megoldás lehet a szomszéd figyelmeztetése a helyes állattartás szabályaira, végső lépésként pedig megoldhatjuk a saját, a szomszéd és a kutya problémáját is, ha egy állatvédő szervezet figyelmét felhívjuk a jelenségre. Nekünk nem kell többé aggódni a kerítés és a virágok miatt, a szomszédnak nem kell fizetnie az amúgy is kis mennyiségű kutyatápot, a kutya pedig talán olyan helyre kerülhet, ahol jobban bánnak vele.

Labdarúgó-bajnok csemete a szomszédból

Ha zavar a monoton pattogás, akkor az zavarni is fog, amíg pattog, ugyanis ez ellen nem nagyon lehet mit tenni. Ha kint focizik a gyerek, vagy kint fociznak a gyerekek, akkor – nem a nyugalom érdekében, hanem csak az ő bosszantásukért – megléphető az a visszavágás, hogy a kocsiddal párszor végigszáguldasz az utcában. Persze óvatosan, lehetőleg folyamatosan dudálva. Lehet, hogy előbb-utóbb megunják, sok sikert hozzá.

1

Más a megoldás, ha beesik a labda kerítésen belülre. A labda addig maradjon, ameddig nyugalmat szeretnél, csak ezután szolgáltasd vissza! Vérmesebb szomszédoknál már egész focilabdaraktár van, még nagyobb csúcsragadozóknál a kés is előkerül – a labdának annyi. Válogasd meg, hogy melyiket milyen típusú szomszéd esetén teszed.

Láncfűrész, flex, kalapács

Erre a problémára leginkább csak visszavágás jellegű válasz létezik, hacsak nincs lehetőséged a felsorolt eszközöket tönkre vágni. A legjobb, ha éjfél után néhány perccel kezdesz rá arra, amire ő délután, lehetőleg a szomszédodhoz minél közelebb.

Hétvégi traccsparti

A nyugdíjas talkshow-hoz hasonló jellegű probléma, esetleg megoldható az ott leírt módszerrel is, de talán kicsit célravezetőbb, ha a partit ellehetetleníted: megoldható bárhogyan, csak legyen kedvük távol maradni a füled hatókörétől. Ilyen lehet esetleg valamilyen kellemetlen, irritáló szagú objektum elhelyezése a kerítés  környékén. Az ablakot pedig csukd be.

2

Parkolási kisokos – A szomszéd nem olvasta

Lehet, hogy elsőre kicsit meghosszabbítja a hazaérkezési időt, de próbálj meg olyan helyet keresni a parkolóban, ahol senki nem tud neked keresztbe tenni!

Látható tehát, hogy léteznek megoldások, de mindegyikük olyan, ami vagy nem nyújt teljes védelmet, vagy fel kell áldoznod valamidet ezért. A szabadidődet. Mindezeken felül nem árt figyelmesen eljárni: lehet, hogy a szomszéd nem is tud arról, hogy problémát okoz, és az első figyelmeztetés bőven megteszi a hatását. Tartsd észben, hogy a cél nem az, hogy te is olyanná válj, mint amilyenek ellen küzdünk; a cél a nyugalom.

About Tr220

Check Also

Mélyen a zsebébe nyúl a magyar szülő nyáron

Tábor, zsebpénz, nyaralás és játékok Budapest, 2017. június 22. – A nyári szezonban gyerekjáték bolti …