Lehúzza a rolót az iWiW

A cikk olvasási ideje kb. 2 perc

Bezárja kapuit a pár évvel ezelőtt még fénykorát élő, egyre kevésbé népszerű magyar közösségi oldal. A hírt maga az Origo internetes portál közölte.

Egy évvel a Facebook előtt indult, s mintegy öt éven át Magyarország legnépszerűbb oldala volt. A Facebook térhódítása miatt az iWiW-et kiadó Origo Zrt. úgy döntött, nem hosszabbítja meg az iWiW üzemeltetéséről szóló szerződést. Az utolsó szerver leállítása június 30-án történik meg.

1

Az iWiW rövid története

A közösségi oldal fénykorában 4,7 millió taggal rendelkezett, ami körülbelül Magyarország lakosságának a felét jelentette (47 százalék). 2011-ig meghívásos rendszerrel működött, azaz új tag csak akkor regisztrálhatott, ha előtte egy már regisztrált tag meghívót küldött neki. Ennek következménye, hogy az oldal általában kamuprofiloktól mentes volt a Facebookkal ellentétben. 2010-ben átdolgozták az oldal kinézetét, amelyet a felhasználók többsége nem fogadott jól. A rivális Facebook körülbelül ekkor vette át a hatalmat, az abban rejlő többletlehetőségek és a könnyebb kezelhetőség miatt.

Bárki készíttethet magának emléket az iWiW-ről

Bejelentkezéskor ez a kép fogadja most a felhasználót

Bejelentkezés után még egyelőre minden adatunk megvan, azonban ha azt szeretnénk, hogy ez a jövőben is így maradjon, le kell őket mentenünk. Erre az iWiW egy időkapszulást megoldást kínál, azaz a fent szereplő Lementem az adataimat gomb megnyomására az oldal elkészít egy, a felhasználó saját emlékeit – képeket, profil-képernyőmentést, kontaktlistát, postafiókot – tartalmazó tömörített fájlt, amit aztán a felhasználó letölthet.

Az iWiW 12 éven át működött.

GD Star Rating
loading...
Lehúzza a rolót az iWiW, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Vélemény?

About Tr220

Check Also

Mélyen a zsebébe nyúl a magyar szülő nyáron

Tábor, zsebpénz, nyaralás és játékok Budapest, 2017. június 22. – A nyári szezonban gyerekjáték bolti …

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..