Történelmi sorozat-megtörtént események alapján

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

„Egy bátor és büszke asszony igaz története tiltott szerelemről, árulásról és a drámai szabadságharcról, ami egy ország függetlenségét hozta el”

 

Régen láthattuk a „La Pola- Amar la hizo libre”- „La Pola- A szerelem szabad” című történelmi sorozatot, amely megtörtént eseményeket mutat be.  Most azonban későbbi időpontban újrajátsza a sorozatot a Super TV2. 

3

Az alaptörténete: Policarpa Salavarrieta meszticként született (az arisztokraták ekkor: „kékvérűek”), de egy találkozás alkalmával beleszeret egy ízig-vérig arisztokrata fiúba, Alejo Sabaraínba. A szülők megtiltják, hogy újra találkozzanak. Itt eltelik több év és felüti a fejét a forradalom Kolumbia függetlenségéért. Alejo ekkor katona,aki védi a királyt, Pola pedig a barikádok másik oldalán áll, azok közt, akik el akarják távolítani a királyt, vagyis akik a forradalmárok. A két fiatal ismét találkozik egymással, sorsuk ismét keresztezi egymást, egybefonódik. A fiatal arisztokrata kész mindent félredobni azért, hogy végre feleségül vehesse azt a lányt, akibe gyermekkora óta szerelmes. Pola viszont aktívan részt kíván venni a forradalomban, a spanyol alkirálynő látogatása pedig előrevetíti sorsát. A fiatalokat a forradalom körülményei kényszerítik arra, hogy késleltessék a házasságot. Egy alkalommal – egy bizonyos találkozón- elfogják őket. Úgy döntenek, hogy Pola már nagyon sok bűnt követett el életében ezért halálbüntetésre ítélik. Samano ezredes-aki elfogatta őket – egyezséget kínál Polának: ha a nép előtt azt mondja, hogy megbánta a tettét, akkor Alejot nem végzik ki, hanem csak börtönbüntetésre ítélik . A fiú viszont könyörög a lánynak, hogy ezt az egyezséget ne tartsa be mert nem akar nélküle élni. Pola a kivégzés előtti napon Alejo apjának átad egy levelet, amely biztosíték Alejo életére, azonban ezt a levelet a katonák elveszik tőle.

Pola nem tartotta be az egyezséget, így Alejot is kihozatják a börtönből és Pola mellé állítják. Előbb Alejot, majd Polát végzik ki. A nép fájdalmasan nézi végig utolsó perceiket. Az események után a forradalom újra szárnyra kap, majd minden elsöpör. Kolumbia kivívta függetlenségét, de ez a forradalom a két fiatal számára tragikus véget ért.

About worldsoul

Check Also

Jelentés a könyvfesztiválról

Szerzőként megjelenni a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon talán minden író álma. Hatalmas élmény találkozni az olvasókkal, …