A legidegesítőbb Facebook felhasználók

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

Mindenkinek van olyan ismerőse a közösségi oldalon, akinek a posztjaitól kiveri a víz és legszívesebben elküldené melegebb éghajlatra. Most összegyűjtöttük a legidegesítőbb felhasználó-típusokat. Te találkoztál már velük?

  1. A bölcselkedő

Napi szinten, naponta akár többször is telebombázza az üzenőfalat a gondolataival. Mindent külön posztban véleményez, hosszan, mélyrehatóan elemzi a világban történteket, de egy idegesítő légyről is képes bonyolult, barokkos körmondatokban leírni a véleményét. Néhány hasonszőrű természetesen kommentálja a kiírást, aztán megindul a virtuális eszmecsere, ami valljuk be, elég idegesítő, főleg, ha az orrunk előtt történik.

  1. A séf

Ez az az embertípus, aki egy lekváros piskótát sem tud elkészíteni anélkül, hogy az üzenőfalon ne tenne közre képet az elkészült „műről”. Egy-két finomságról készült kép természetesen még nem bűn, de, amikor napi szinten az ő ételeivel van tele a Facebook, az már egy csöppnyire zavaró tud lenni. Természetesen itt is megjelennek a kommentálók, a „megyek enni”, „ma nálatok vacsizok”, és a „hagyj nekem is” elengedhetetlen kelléke a kommenteknek, holott mindannyian tudjuk, hogy egy falatot sem fog megízlelni az ételből, ha csak el nem készíti saját magának.

  1. A kőbunkó

Olyan emberek, akik alpári, nyomdafestéket nem tűrő stílusban szégyenítik le magukat a világhálón. Minősíthetetlen stílusban, gyaláznak embereket, élethelyzeteket, s a legtöbbször politikai pártokat, vagy ismert közszereplőket. Természetesen a véleménykülönbségek miatt megindul egy véget nem érő, trágár szavakkal teletűzdelt veszekedés. A jelenséghez hozzátartozik még, hogy többnyire ezek azok az emberek, akik a Magyar Helyesírás Szabályai című könyvet még hallomásból sem ismerik.

  1. A nyilvánosan szenvedő

Ezek általában a tinik közül kerülnek ki, de nem ritka az idősebb korosztályban sem. A saját lelki nyomorukat posztolják ki az üzenőfalra, megosztják mindenkivel, hogy mennyire át lettek vágva, ki, hol, hogyan és mikor csalta meg őket. Ehhez hozzájárul az elengedhetetlen üzengetés is a másiknak, amin a fél internet halálra kacagja magát. A személyes ügyeknek semmi keresnivalójuk nincs egy közösségi haló üzenőfalán, arra ott van a privát chat.

  1. A fotómodell

Szintén a tinik körében népszerű ez az idegesítő szokás. Ezek az emberek napi szinten lövik magukról a szelfiket, gyakorlatilag végigdokumentálva ezzel saját napjukat. Életük egy rezdülése sem marad titokban, a gondosan beállított képeken pedig megmutatják a világnak, hogy milyen tökéletes és boldog az életük. Ezzel a szokással az a legnagyobb probléma, hogy pont az ellenkezőjét sejteti. Ha valakinek boldog az élete, az nem törődik azzal, hogy más emberek is lássák a boldogságát; egyszerűen csak élvezi azt.

About BHajni

Check Also

Mélyen a zsebébe nyúl a magyar szülő nyáron

Tábor, zsebpénz, nyaralás és játékok Budapest, 2017. június 22. – A nyári szezonban gyerekjáték bolti …