Vérre menő barátság, avagy a nők valódi arca

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

„A legjobb barátnőm” – milyen hangzatos kifejezés, ami azt hivatott jelképezni, hogy „mi”, mint barátnők összetartozunk, kapcsolatunk már-már erősebb, mint a testvéri szeretet. Legalábbis egy ideig, amíg érdekünk fűződik hozzá, vagy az irigység és féltékenység éket nem ver a barátok közé.

Kedves Hölgyeim! Tegyük a szívünkre a kezünket és úgy mondjuk azt, hogy semmi nincs a legjobb barátnőnkben, amit irigyelnénk tőle. Ugye, hogy nem fog sikerülni? Mióta világ a világ nő és nő között mindig is volt rivalizálás. Férfitársaink minden bizonnyal ezt sosem fogják megérteni, de a nő mindig meglátja a másik nőben a vetélytársat. Ilyenek vagyunk, így lettünk kódolva.

Ha megkérdezném bármelyik nőtől, hogy soroljon fel pár olyan tulajdonságot, amit irigyel a barátnőjétől, kapásból repkednének a jelzők. És ha azt kérdezném, hogy mi az, amit nem szeret, már-már utál a barátnőjében, mégsem mondja ki? Pironkodás lenne, sértődés meg tagadás. Pedig a nők minden érzelmet sokkal felfokozottabban élnek meg. Úgy az utálatot, mint a szeretetet.

28888_irigy

„Igaz barátságban” a felek jobb esetben elárulják egymásnak, hogy mi az, amit nem kedvelnek a másikban és mi az, amit irigyelnek egymástól, amiért felnéznek a másikra. De mennyire népszerű manapság az igaz barátság? És mennyire gyakori a hölgyek körében? Ha el is árulunk egy-két titkot, vagy véleményt formálunk, mindig lesz olyan, amit magunkban tartunk. Először is azért, mert jobb a békesség, másodsorban azért, mert nem akarjuk felhívni a figyelmet saját gyengeségeinkre, hibáinkra, harmadrészt pedig azért, mert egy nő sem őrült meg annyira, hogy teljesen kiszolgáltassa magát, érzéseit és gondolatait egy másik nőnek. A nők ismerik magukat, ezzel együtt pedig ismerik egymást is.

Ha nem is tudatosan, de lelkünk mélyén mindig versengünk a másikkal. Jobbak akarunk lenni nála, vagy legalább hasonlóan olyan jók, mint ő. Ez okozhat lelkiismeret furdalást, bűntudatot, de legtöbbször inkább egy mélyen elnyomott utálatot érzünk. No, ne tessék félreérteni, nem a személy iránt, sokkal inkább magunk iránt, hogy mi nem vagyunk olyan jók, mint ő. Holott, ez egyáltalán nem igaz, de egy nőnek magyarázza meg valaki ezt. Esélytelen.

De, ha jobban belegondolunk, ez a folytonos, akár tudat alatti irigykedés biztosan rossz dolog? Nem lehet, hogy ez egy inspiráló erő? Egy folyton jelenlévő mozgatórugó, ami előrébb lök minket? Hogy, „már csak azért is” alapon megmutassuk, hogy vagyunk olyan jók, ha nem jobbak? Nem lehet, hogy ezt a mindig jelenlévő női irigységet az előnyünkre tudjuk fordítani? Hát, dehogy is nem.

Kedves Hölgyeim! Ne érezzük kellemetlenül magunkat! Az irigység, a féltékenység minden nőben benne van, alap női tulajdonság. Egyszerűen csak meg kell tanulnunk megfelelően kezelni és az előnyünkre fordítani.

GD Star Rating
loading...
Vérre menő barátság, avagy a nők valódi arca, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Vélemény?

About BHajni

Check Also

Mélyen a zsebébe nyúl a magyar szülő nyáron

Tábor, zsebpénz, nyaralás és játékok Budapest, 2017. június 22. – A nyári szezonban gyerekjáték bolti …

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..