Homofób az ismert YouTube-os?

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

“Csak ne előttem csinálják!” – mondta az ismert videós arra a kérdésre válaszolva, hogy mit gondol a melegekről. Homofóbia vagy gyermeki tudatlanság ez a válasz?

Akárcsak az angolszász országokban, úgy Magyarországon is népszerű a videózás; vagyis, rögzíteni egy akármilyen könnyed, semmitmondó témában készült videót és azt feltenni YouTube-ra, aztán várni a lájkokat. Elég ehhez egy íróasztal, egy szék, na meg egy kamera. Bemondani, hogy na most lehet kérdezni és várni arra, hogy okosságokat mondhasson a kamerába, arra számítva, hogy ez még több nézettséget és ezáltal még több pénzt hoz neki – csakhogy ez nem mindig sikerül… Legalábbis, a – jelenleg – 339 660 feliratkozóval rendelkező luckeY nevű YouTube-videósnak. Elkövette azt a hibát, hogy bemert olvasni egy nem vidójátékokról, FIFA-ról vagy fociról szóló kérdést. LuckeY tartott egy élőzést, ami azt jelenti, hogy a videómegosztó portál egyik lehetőségét kihasználva élőben jelentkezett be a szobájából, az íróasztala mögül… és egy nézői kérdésre reagálva megmondta a tutit. Vagyis ő azt hitte. Mekkorát tévedett!

Mit gondolsz a melegekről?

– szólt az egyszerű, őszinte kérdés. A focizáshoz és az élőben videójátékozáshoz szokott luckeY-t annyira meglepte a komoly téma, hogy nem is sikerült neki a kérdezőhöz hasonló komolysággal és összeszedettséggel válaszolni. Elkezdett hebegni-habogni… Félkövér betűkkel írtam luckeY szavait, zárójelben az azokhoz fűzött saját megjegyzéseimet:

“Hát aki… (vajon mit akart mondani, de inkább gyorsan elhallgatott?) Most mindenki, vagyis hát, ez most nem döntés kérdése, hogy te most akkor kiket szeretsz, milyen nemhez vonzódsz (mintha valami égbekiáltó bűn lenne, ha valaki a saját neméhez vonzódik)énnekem addig nincs velük bajom, amíg nem előttem csinálják. (na igen: “én luckeY vagyok a toleráns ‘jutubos’, de azért senki se előttem buzuljon!”) És addig ő legyen boldog (lefordítom: ha valaki luckY előtt fogja meg azonos nemű párja kezét, nem jár neki többé a boldogság!)én is boldog vagyok, ő is hadd legyen boldog, csak máshogy! (nem érdekel igazából az egész, utálom is őket, de mivel ezt mégsem mondhatom be élő adásban, azt mondom, hogy ne előttem csinálják)

luckeY
A kínos magyarázkodás 7 perc 11 másodpercnél kezdődik a videóban, amit ide kattintva lehet megnézni. | Forrás: YouTube.com – https://www.youtube.com/user/luckeYpublic

 

Így néz ki tehát 2016-ban egy több ezer magyar fiatal által kedvelt, nézett alig húsz éves srác véleménye a homoszexualitásról. Ezek után tessék azt mondani, hogy csakis a politikusok miatt tart ott ez az ország, ahol…

Nem tudom, mennyire volt szerencsés ez a kijelentésed, kedves luckeY, de az egészen biztos, hogy ezt a bunkóságodat egy bocsánatkéréssel enyhíteni lehetne és talán a meleg követőidnek is jól esne ez a gesztus.

GD Star Rating
loading...
Homofób az ismert YouTube-os?, 3.5 out of 5 based on 2 ratings

Vélemény?

About Nagy Zsolt

Check Also

Jelentés a könyvfesztiválról

Szerzőként megjelenni a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon talán minden író álma. Hatalmas élmény találkozni az olvasókkal, …

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..