Házi Törökméz recept

A cikk olvasási ideje kb. 2 perc

Elérkezett a vásárok időszaka, mikor is tömérdek mennyiségű édességet kínálnak nekünk az árusok – lássuk be – jó borsos áron. Pedig a legtöbbjük potom pénzből, egyszerűen elkészíthető és még finomabbak is, mint a vásárokban árult társaik. Ilyen könnyedén elkészíthető édesség a Törökméz, aminek a receptje alant található. 

Hozzávalók:
– 180 g cukor
– 2 ek. méz
– 1,5 tk. szódabikarbóna
– 1 teáskanál napraforgó olaj (a tepsi kikenéséhez)

Elkészítés:

Előkészítünk egy magasabb falú tepsit, azt kibéleljük sütőpapírral és vékonyan megkenjük az olajjal. A cukrot és a mézet összekeverjük egy lábasba, és lassan melegítjük, míg borostyánszínre nem karamellizálódik. Ha ez megvan, levesszük a lángról, és beletesszük a szódabikarbónát, amit épp csak pár laza mozdulattal láthatatlanná keverünk benne. Ha nem akarjuk, hogy lapos és buborékmentes legyen, nem keverjük tovább, a térfogata úgyis magától megnő a szódabikarbóna hatására. Ekkor kezd majd habozni, és gyorsan áttöltjük a kibélelt, kiolajozott tepsinkbe egyetlen, hirtelen mozdulattal. A tepsi nem kerül be a sütőbe, egyszerűen csak megvárjuk, míg teljesen kihűl, szeletelhető és azonnal fogyasztható lesz. Igyekezzünk légmentesen lezárt edényben tárolni, mert még ha nincs is meleg, csak egyszerűen levegőt kap, a felszíne olvadni kezd.

GD Star Rating
loading...

Vélemény?

About BHajni

Check Also

Egyszerű, egészséges nyári étkek

Egész évben ajánlott elkerülni a nehéz ételek folyamatos fogyasztását, a nagyon sok hús helyett ugyanolyan …

Vélemény, hozzászólás?