Véget érhetnek a magányos éjszakák

A cikk olvasási ideje kb. 2 perc

A robottechnológia egyre elterjedtebb, hallhattunk és láthattunk már recepciós robotokat, ilyen például egy tokiói áruházban „dolgozó” robot „hölgy” is, akinek gesztusai, mimikája, teljesen megegyezik az emberekével, és még énekelni is tud.

Nincs tehát semmi meglepő abban, hogy a robotok lassan benépesítik a különböző szektorokat. Rövid időn belül nem csak a vakbelünket vetethetjük ki robot sebészekkel, vagy utazhatunk robotok által irányított járműben, de a társainkká is válhatnak a mindennapokban, s mindez még ebben az évszázadban megtörténhet. És, ami megtörténhet, az meg is fog történni…

Dr. Ian Pearson futurológus szerint a robotok már 10 éven belül megjelenhetnek a mindennapjainkban, 2030-ra pedig az emberek és robotok közötti kapcsolat olyan átlagos és általánosan elfogadott dolog lesz, mint manapság az, hogy interneten nézünk felnőtt-filmeket. Véleménye szerint 2035-re legtöbbünk rendelkezik majd olyan robotjátékokkal, melyek a virtuális valósággal fognak összekapcsolódni.

A jövőkutató azt is elárulta, hogy – szerinte legalábbis – a robotok át fogják venni az emberek helyét az intim kapcsolatokban is. Mint mondta, elsőként a felsőbb osztályok tagjainak a körében jelennek majd meg ezek a társ-robotok, majd 2050-re teljesen átírják az ember-ember közötti intim kapcsolatokat.

Csüggedni tehát felesleges, úgy látszik, a mi generációnk már semmiféleképpen sem fog egyedül meghalni. Hogy ez jó, vagy nem, azt ki-ki döntse el maga, saját szája íze szerint.

About BHajni

Check Also

A Google elől nincs menekvés

A Google fiókokban található egy olyan beállítás, ami percre pontosan rögzíti minden lépésünket. Bármiféle, az …