A Jamaco szerint az igazi férfi homofób és pocakos

A cikk olvasási ideje kb. 2 perc

Úgy tűnik, még 2016-ban is úgy akarják egyesek eladni magukat, hogy közben a gyűlöletre és a homofóbiára építenek. Legalábbis a Jamaco nevű férfidivat-márka megpróbálta…

A Humen Online írta meg, hogy az angol Jamaco divatmárka meghirdette, hogy új modelleket keresnek a kampányaikhoz, hétköznapi, “igazi férfiakat” akartak találni. Ehhez azt voltak képesek kitalálni, hogy a plakátokra egymás mellé photoshopolnak két képet, a baloldalin egy férfimodell látható amint kézitáskát reklámoz, míg a jobb oldalin egy pocakos, pulóveres pasi, labdával, nem kézitáskával – a baloldali kép tökéletes paródiája.

A cég valószínűleg azt hitte, meglelték a megfelelő reklámszöveget…

Ezután Twitterre kiírták, hogy “Real men have balls, not man bags”  Az angol nyelv tele van szójátékokkal. Ilyen a “have balls” is… ami jelentheti azt is, hogy labdái vannak, de a “balls” szót használják a férfi intim testrészre is.

realman2
…és, hogy viccesek lesznek

Azt, hogy mit akartak elérni, nem tudni, de nagy felháborodás lett a homofób dumából. Az interneten rengetegen beolvastak a vállalatnak, szemükre hányva azt is, hogy ha ők úgy gondolják, a férfiak ne használjanak táskákat, akkor ők miért árulnak ilyesmit. Kínálatukban ugyanis többfajta férfi kézitáska is szerepel.

Az is rejtély, miért gondolják, hogy minden igazi férfi ódivatú pulcsit visel és nagy sörhasuk van.

Az viszont egészen biztos, hogy az idétlen és bunkó reklámmal önmaguknak ártottak legtöbbet… Mivel a történet végén még bocsánatkérésre is kényszerültek.

 

GD Star Rating
loading...

Vélemény?

About Nagy Zsolt

Check Also

Jelentés a könyvfesztiválról

Szerzőként megjelenni a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon talán minden író álma. Hatalmas élmény találkozni az olvasókkal, …

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..