Saját farkába harap a politikai kígyó

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

Végérvényesen nevetségessé vált Széles Gábor és általa a saját újságja, a Magyar Hírlap is. Sokadjára adott interjút a tulajdonában lévő “hírszolgáltatónak” a nagyvállalkozó. Most azt jelentette be, eladja az Echo TV-t.

Széles Gábor interjút adott saját lapjának, amiben bejelenti, eladja saját tévéjét, az Echo TV-t, de megtartja saját lapját, a Magyar Hírlapot. – hozta le a Magyar Nemzet egy frappáns cikkben. Az anyag stílusán sokat lehet nevetni, ügyesen megírt cikk, ide kattintva ellehet olvasni.

Vele szemben a másik médiamogul (kettejük között egyedül a médiavállalat tulajdonosi mivoltuk közös, komolyan vehetőségük ég és föld), Simicska Lajos a Heti Válasznak és a Népszavának adott interjút az emlékezetes G-napon (amikor Simicska gecinek nevezte Orbán Viktor miniszterelnököt) és azután, ő tehát a bizonyíték arra, nem kötelező csak a saját médiatermékeket előnyben részesíteni egy tulajdonosnak. Azért sem, mert ez elég kisstílű megoldás… Ráadásul a bezárkózás és az elszigetelődés látszatát keltheti. Ami Széles kapcsán – valljuk be – elég valószínű is. Számos alkalommal tett röhejes, vagy éppen felháborító nyilatkozatokat – természetesen mindig csak saját médiatermékeinek.

A kisstílűség mellett nevetségessé is válhat egy tulajdonos, ha mindig csak a saját köreit segíti. Egy előző interjúja során, saját lapja a Magyar Hírlap félig kinyújtott nyelvvel ábrázolta Széles Gábort.

Szélest saját lapja tette nevetségessé 2010-ben | Fotó: Internet
Szélest saját lapja tette nevetségessé 2010-ben | Fotó: Internet

Na de vajon miért szorul rá egy Magyarországon elvileg befolyásos vállalkozó, hogy csak a saját lapjában jelenjenek meg a szavai? A számos összeesküvés-elmélettel előállt és UFO-hívő Szélesre, lehet, hogy nem kíváncsi senki más?

Ez (mármint, hogy kevesen kíváncsiak rá) magyarázhatja azt is, hogy eladni készül a kis kábelcsatornáját, az Echo TV-t. Leszögezte azonban, hogy csakis olyannak engedi át, aki a “televízió szellemiségét tovább viszi”, vagyis, az Echo TV-nek továbbra is a Fidesz-propagandát kell fújnia.

Mi állhat az eladás hátterében? Egyik lehetőség az, hogy Szélesnek nincs pénze tovább működtetni a minden bizonnyal veszteséges hírcsatornát, mivel azt alig nézik. A másik lehetőség, hogy az Orbán-Habony-Liszkay-meg még ki tudja kik-köre szemet vetett rá. Mert hírcsatornájuk még nincs. (A TV2 már az övék, de annak más a profilja, az M1 pedig állami tévé.) Azt alapítani viszont meglehetősen költséges, tehát egy már meglévőt kell megszerezni és azt átalakítani saját szájuk íze szerint. Ehhez viszont valaki tulajdonát ismét el kell szedniük.

Talán kevesen lepődnének meg, ha az egyre komolyabb játszmákba (sajtószabadság-korlátozás, terroristákkal való üzletelés) bonyolódó Fidesz-körök éppen ezt a nevetséges alakot taszítanák ki maguk közül. Mert ha választani kell, ők arra sem restek, hogy saját cinkosaikat tegyék tönkre.

GD Star Rating
loading...

Vélemény?

About Nagy Zsolt

Check Also

Orbánék semmibe veszik a magyarok akaratát!

Tegnap az esti órákban érkezett a hír, hogy visszavonják a budapesti 2024-es Olimpiára benyújtott pályázatot. …

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..