Matolcsy György kínos kudarcot szenvedett el | Fotó: Internet

Matolcsy Györgyöt kirúgták a doktori iskolából

A cikk olvasási ideje kb. 2 perc

Amint arról ma reggel a 24.hu beszámolt, Matolcsy Györgyöt eltanácsolták az iskolából, ahol a PhD-címet akarta megszerezni. Nem sikerült neki.

Matolcsy György elbukott, mert képtelen volt még egy középszintű nyelvvizsgát lerakni a már meglévő angol középszintű nyelvvizsgája mellé. – adta hírül ma a 24.hu. Az egyetem 33. paragrafusának 4. pontja kimondja: a hallgatói jogviszony megszűnéséhez vezet, ha a hallgató nem tudja megszerezni a második nyelvvizsgáját, vagyis kirúgják az illetőt az egyetemről.

Még 2014-ben iratkozott be a kormány által alapított Nemzeti Közszolgálati Egyetemre, ahol barátja, Lentner Csaba is vezet egy tanszéket. Ez a jó pajtás olyanokat mondott Matolcsyról, mint például hogy:

“előbb-utóbb szobrot kellene állítani Matolcsynak, aki a nemzetgazdaság motorja, és a fejében levő szellemi muníció mozgatja a magyar GDP-t.”

Még ilyen rajongók által szegélyezett úton is sikerült elbotlania a Magyar Nemzeti Bank elnökének. Matolcsy nevét már törölték is az egyetem honlapjának azon listájából, ahol a fent említett barát témavezetettjeinek neve olvasható.

Régebben egyébként ő maga bizonygatta, hogy ne erőltessük azt, ami nem megy. Ezt az Index videójában nézhetjük meg.

Baksa Roland a 24.hu újságírója a cikk megjelenése előtt nem kapott választ a kérdéseire, amiket a Magyar Nemzeti Banknak küldött, de a cikk megjelenése után néhány órával érkezett válasz, amiben azt írják, Matolcsy György későbbi időpontban fogja folytatni tanulmányait a PhD-cím megszerzéséért. A szabályzat értelmében ezt csak két éves szünet után teheti meg.

Ez viszont a – remélhetően Fidesz-kudarcot hozó – 2018-as országgyűlési választást követően megkérdőjelezhető fontossággal fog bírni.

GD Star Rating
loading...

Vélemény?

About Nagy Zsolt

Check Also

Terrortámadás történt Szentpéterváron

Hétfő kora délután két nagy robbanás rázta meg az orosz nagyváros, Szentpétervár metróhálózatát. Egyik detonáció …

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..